Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στα 250-300 εκατ. η νέα σύμβαση

Η αξία της νέας σύμβασης που θα υπογράψει ο ΟΠΑΠ για τεχνολογικό πάροχο θα ανέρχεται στα 250 - 300 εκατ. ευρώ, εκτιμά η Alpha Finance. Έντονο ενδιαφέρον αναμένουν οι αναλυτές.

ΟΠΑΠ: Στα 250-300 εκατ. η νέα σύμβαση
Η αξία της νέας σύμβασης που θα υπογράψει ο ΟΠΑΠ για τεχνολογικό πάροχο θα είναι αντίστοιχη της σύμβασης του 2007 και θα ανέρχεται στα 250 - 300 εκατ. ευρώ, εκτιμά η Alpha Finance.

Σημειώνεται ότι χθες ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη τεχνολογικού παρόχου και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν προσφορές έως τις 14 Μαρτίου. 

Όπως αναφέρει η HSBC, η κίνηση ήταν αναμενόμενη καθώς ο ΟΠΑΠ είχε αναθέσει ρόλο συμβούλου στη διαδικασία από τον Νοέμβριο στην Deloitte. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2010 ο ΟΠΑΠ συμφώνησε με την Intralot για επέκταση της ισχύουσας σύμβασης για ένα έτος, αλλά είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό. 

Η HSBC εκτιμά ότι η διαδικασία επιλογής και η δημιουργία των συστημάτων θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 12 - 18 μηνών.

Η Alpha Finance αναφέρει πως είναι σίγουρο ότι ο διαγωνισμός θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των κορυφαίων τεχνολογικών παρόχων τυχερών παιχνιδιών. Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως στον προηγούμενο διαγωνισμό, τον Ιούλιο του 2007, εκτός της Intralot, είχαν συμμετάσχει δύο ακόμη σχήματα: αυτό των Lottomatica/GTech - Info-quest - Singular - Neurosoft και των Scientific Games - Unisystems - Lotsys. 

Η Euroxx επισημαίνει ότι, αν και ο διαγωνισμός πιθανόν να οδηγήσει σε μείωση των δημοσιευμάτων που ασκούν κριτική για τη σχέση ΟΠΑΠ - Intralotδύσκολα θα οδηγήσει σε αξιοσημείωτη μείωση κόστους για τον ΟΠΑΠ (το κόστος στην παρούσα φάση διαμορφώνεται στα 57 εκατ. ευρώ περίπου εκτός ΦΠΑ), ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και δυσκολίες στην ήπια μετάβαση σε νέο πάροχο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v