Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Ανοδικό περιθώριο βλέπει η Alpha Fin

Περιθώριο αύξησης στην τιμή-στόχο διαπιστώνει η Alpha Finance για τη μετοχή της Μυτιληναίος, έπειτα από συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Ευάγγελο Mυτιληναίο.

Μυτιληναίος: Ανοδικό περιθώριο βλέπει η Alpha Fin
Περιθώριο αύξησης στην τιμή-στόχο διαπιστώνει η Alpha Finance για τη μετοχή της Μυτιληναίος, έπειτα από συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Ευάγγελο Mυτιληναίο.

Όπως αναφέρει, οι συνθήκες στις βασικές αγορές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος έχουν βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες. Τα εμπορεύματα παραμένουν ισχυρά, μεγάλο μέρος του ανεκτέλεστου βρίσκεται εκτός Ελλάδας, ενώ οι μονάδες θερμικής ενέργειας στην Ελλάδα έχουν εξασφαλισμένη κερδοφορία για τα επόμενα 2 - 3 χρόνια.

Ειδικότερα για την Αλουμίνιον της Ελλάδος, η χρηματιστηριακή τονίζει ότι με την τιμή της αλουμίνας να υπερβαίνει τα 2.500 δολάρια ανά τόνο και τα premium κοντά στα 400 δολάρια τον τόνο, η εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει καλά αποτελέσματα το 2011, τη στιγμή που εντός του έτους αναμένεται να αυξηθεί η παραγωγή και να μειωθεί το κόστος παραγωγής τόσο για το αλουμίνιο όσο και για την αλουμίνα. 

Ο κ. Mυτιληναίος εκτίμησε ότι το μέσο κόστος θα υποχωρήσει στα 2.000 δολάρια τον τόνο, ενώ η αύξηση της παραγωγής αναμένεται να οδηγήσει σε ενίσχυση άνω των 20 εκατ. στα EΒITDA της εταιρίας. 

Αναφορικά με τη Μέτκα, ο κ. Mυτιληναίος εκτίμησε ότι τα έσοδα του 2011 αναμένεται να υπερβούν τα 700 εκατ. ευρώ, με τα περιθώρια να διατηρούνται στα επίπεδα του 2010. Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των εσόδων υπολογίζεται να προέλθει από διεθνείς δραστηριότητες. Το ανεκτέλεστο διαμορφώνεται περίπου στα 2,5 δισ. ευρώ.
 
Στον τομέα της ενέργειας, ο κ. Μυτιληναίος εκτιμά ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης της μονάδας συμπαραγωγής, παραγωγικών δυνατοτήτων 330 ΜW. Επιπλέον, από το β΄ τρίμηνο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η μονάδα στον Άγιο Νικόλαο, ενώ η αντίστοιχη στην Κόρινθο αναμένεται να είναι έτοιμη έως τα τέλη του έτους. 

Σημειώνεται ότι στην παρούσα χρονική στιγμή η Alpha Finance έχει σύσταση "neutral" για τη μετοχή, με την τιμή-στόχο στα 5,1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v