Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αβέβαιες προοπτικές λέει η Μ.S.

Oι προοπτικές (outlook) για τον ΟΠΑΠ είναι περισσότερο αβέβαιες από ποτέ καθώς το μονοπώλιο τελειώνει, αναφέρει η Morgan Stanley σε έκθεση (04/02) στην οποία αυξάνει την τιμή-στόχο στα 15 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Αβέβαιες προοπτικές λέει η Μ.S.
Oι προοπτικές (outlook) για τον ΟΠΑΠ είναι περισσότερο αβέβαιες από ποτέ καθώς το μονοπώλιο τελειώνει, αναφέρει η Morgan Stanley σε έκθεση (04/02) στην οποία αυξάνει την τιμή-στόχο στα 15 ευρώ (από 12 πριν) και διατηρεί τη σύσταση Underweight.

O διεθνής οίκος αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Οργανισμού λόγω των αλλαγών στη φορολογία και αναλύει εννέα σημεία που σχετίζονται με τις επικείμενες αλλαγές στο τζόγο.

Πιο συγκεκριμένα η Morgan Stanley εκτιμά:

1. Η αγορά τζόγου αναμένεται να τρέξει με ρυθμό 50% στην Ελλάδα και να φθάσει στο 1,6% του ΑΕΠ έως το 2014. Μια άυξηση 5% αναλογεί σε ανοδο 0,07% για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) του Οργανισμού.

2. Η άνοδος στα EPS του ΟΠΑΠ από τις παιχνιδομηχανές (machines) εκτιμάται στα 0,16 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται η απώλεια που θα υποστούν τα υπόλοιπα παιχνίδια της εταιρίας.

3. Ο ηλεκτρονικός τζόγος δεν αναμένεται να επηρεάσει δραστικά τα μεγέθη του Οργανισμού.

4. Το ποσοστό του ΟΠΑΠ στην αγορά θα υποχωρήσει από το 67% στο 54%, όπως το 2000 πριν το Kino.

5. Πτώση 14 μονάδων βάσης για το περιθώριο EBITDA του Οργανισμού.

6. Υποχώρηση στα ρευστά (cash per share) λόγω των επιβαρύνσεων για την αγορά αδειών.

7. Φορολογική επιβάρυνση της τάξεως του 20%. Κάθε μεταβολή 5% αντιστοιχεί σε 0,12 κέρδη ανά μετοχή για τον ΟΠΑΠ ή 1 ευρώ στην δίκαιη τιμή

8. Η απελευθέρωση της αγοράς θα μπορούσε να δημιουργήσει πιέσεις και στη «λιανική» ώστε να αρθεί και εκεί το μονοπώλιο του Οργανισμού.

9. Βασικό σενάριο είναι τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ να ανέλθουν στα 1,98 ευρώ το 2014. Ωστόσο ένα εύρος μεταξύ 1,1 και 3 ευρώ είναι "εύλογο".

Εναρξη κάλυψης από τη Nomura

Mε τιμή-στόχο 21,2 ευρώ και σύσταση Buy η Νomura ξεκινά την κάλυψη του ΟΠΑΠ σε έκθεση με ημερομηνία 4 Φεβρουαρίου.

Ο διεθνής προβλέπει επέκταση του μονοπωλίου του Οργανισμού και πέρα από το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v