Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Ρευστότητα το όφελος του deal με Raiffeisen

Θετικής υποδοχής τυγχάνει η κίνηση της Eurobank να διαθέσει το 70% της πολωνικής θυγατρικής της στη Raiffeisen έναντι 490 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ρευστότητα και χρηματοδοτική τόνωση.

EFG: Ρευστότητα το όφελος του deal με Raiffeisen
Θετικής υποδοχής τυγχάνει η κίνηση της Eurobank να διαθέσει το 70% της πολωνικής θυγατρικής της στη Raiffeisen έναντι 490 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ρευστότητα και για χρηματοδοτική τόνωση.

Εξοικονόμηση έως και 2 δισ. ευρώ σε ρευστότητα προβλέπει η Εθνική Χρηματιστηριακή ότι θα σημάνει η συμφωνία για τη Eurobank, αν και επισημαίνει ότι η τράπεζα θα απωλέσει σημαντικές πιθανές προσόδους από μια υποσχόμενη αγορά.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, με δεδομένο ότι η εξασφάλιση του ισολογισμού είναι η βασική προτεραιότητα στο τρέχον περιβάλλον, η εξέλιξη θεωρείται θετική για τη Eurobank, ενώ πιστεύεται ότι έχει ήδη αποτιμηθεί.

Θετική είναι για τη συμφωνία και η Marfin Analysis, επισημαίνοντας ότι τα δύο πιστωτικά ιδρύματα θα έχουν ισχυρή συνεργασία και θα σχηματίσουν την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα.

Κεφαλαιακή ώθηση περίπου 100 μονάδων βάσης μόνο από την πώληση του ποσοστού προβλέπει η HSBC, κάνοντας και λόγο για πιθανή χρηματοδοτική ανακούφιση της Eurobank και χαρακτηρίζοντας το deal θετικό. Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η υπάρχουσα πιστωτική γραμμή του 1,9 δισ. ευρώ από τη Eurobank προς τη θυγατρική στην Πολωνία θα αντικατασταθεί από χρηματοδότηση 1 δισ. ευρώ εκ μέρους της Raiffeisen.

Η HSBC θυμίζει ότι η Polbank παρείχε το 9% των δανείων του ομίλου για το γ΄ τρίμηνο του 2010 καθώς και το 7% των καταθέσεων του ομίλου και το 3% των προ φόρων κερδών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v