Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Από το Q3 η κάμψη των "κακών" δανείων

Στο τρίτο τρίμηνο του 2011 θα ξεκινήσει η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Αλ. Μάνος.

Πειραιώς: Από το Q3 η κάμψη των κακών δανείων
Στο τρίτο τρίμηνο του 2011 θα ξεκινήσει η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Αλέξανδρος Μάνος.

Όπως είπε ο ίδιος, η τράπεζα σκοπεύει να επιστρέψει στην ενίσχυση του Δημοσίου όταν υπάρξει ουσιαστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Κατά το πρωινό report της Proton Bank ο κ. Μάνος τόνισε πως σε αυτό το χρονικό σημείο η τράπεζα δεν ενδιαφέρεται να αυξήσει την έκθεσή της σε assets σταθμισμένου κινδύνου. Ωστόσο, όταν αρχίσει να παράγει κεφάλαιο, θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή.

Αναφερόμενος στις τυχόν συγχωνεύσεις, τις χαρακτήρισε λογική εξέλιξη για το σύστημα λόγω των συνεργιών που υπόσχονται. Τέλος, αναφέρει η Proton Bank, είπε ότι το ποσοστό των ξένων επενδυτών στην τράπεζα έχει αυξηθεί μετά την αύξηση κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v