Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαζαρίδης:Αναμένεται αύξηση τζίρου στο ΧΑ το 2012

Η απομάκρυνση του φόρου 0,15 τοις χιλίοις επί των πωλήσεων μετοχών από 1η Ιανουαρίου του 2012 αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του τζίρου στο ΧΑ και σε προσέλκυση συναλλαγών υψηλής συχνότητας, αναφέρει ο κ. Σ. Λαζαρίδης.

Λαζαρίδης:Αναμένεται αύξηση τζίρου στο ΧΑ το 2012
Η απομάκρυνση του φόρου 0,15 τοις χιλίοις επί των πωλήσεων μετοχών από 1η Ιανουαρίου του 2012 αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του τζίρου στο ΧΑ και σε προσέλκυση συναλλαγών υψηλής συχνότητας, αναφέρει ο κ. Σ. Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος του ελληνικού χρηματιστηρίου σε συνέντευξή του στο Reuters.

"Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το Χρηματιστήριο είναι έτοιμο να υποδεχτεί traders υψηλής συχνότητας από την 1η Ιανουαρίου του 2012, όταν θα καταργηθεί ο φόρος επί των πωλήσεων μετοχών", σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, προσθέτοντας ότι αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των ημερήσιων όγκων συναλλαγών στην ελληνική αγορά. 

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι οι προβλέψεις των αναλυτών για μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών στα 120 εκατ. ευρώ περίπου είναι συντηρητικές. 

Τέλος, σημείωσε ότι με βάση τα τεχνικά κριτήρια, οι ελληνικές μετοχές δεν κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν σε καθεστώς αναδυόμενης αγοράς από τον οίκο FTSE. 
 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v