Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: «Πληγή» η απαίτηση του δημοσίου, λένε οι ΑΧΕ

Σημαντική αρνητική επίπτωση στα μεγέθη του ΟΤΕ προβλέπουν οι αναλυτές ότι θα έχει η απαίτηση του δημοσίου για επιστροφή 130 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές μιλούν για "πολιτικό κίνδυνο" και βλέπουν αποκόμιση κερδών.    

ΟΤΕ: «Πληγή» η απαίτηση του δημοσίου, λένε οι ΑΧΕ
Ως αρνητική εξέλιξη αξιολογεί η μεγαλύτερη μερίδα των αναλυτών τηναπαίτηση 130 εκατ. ευρώ που προβάλει το ελληνικό δημόσιο απο τον Οργανισμό.  

Μεγάλη αρνητική επίπτωση στα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ και στα EBITDA του 2010 προβλέπει η Marfin Analysis, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα αντισταθμίσει τις θετικές επιδράσεις του νέου φορολογικού σχεδίου. Το υπερβολικό αυτό βάρος, αναφέρει η χρηματιστηριακή, καταδεικνύει για μία ακόμη φορά το πολιτικό ρίσκο που αντιμετωπίζει ο ΟΤΕ.

Εκτός των υπολογισμών για το 2010 χαρακτηρίζει την πρόσθετη επιβάρυνση η Εθνική Χρηματιστηριακή, ενώ «αρνητική» χαρακτηρίζει την εξέλιξη και η HSBC, ενώ η Alpha Finance αναφέρει πως το εν λόγω οικονομικό βάρος θα μειώσει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 κατά 72%.

Η Alpha Finance πιστεύει πως ο ΟΤΕ είναι πιθανό να μειώσει το οφειλόμενο ποσό μετά από σχετική ένσταση, αλλά αναφέρεται και στην πιθανότητα το ποσό να αυξηθεί εάν οι αντίστοιχες μελέτες του υπουργείου εργασίας καταλήξουν σε τέτοιο πόρισμα.

Από την πλευρά της, η Eurobank Securities εκτιμά πως μολονότι είναι πιθανό σήμερα να υπάρξει αποκόμιση κερδών λόγω των εκτιμώμενων αδύναμων αποτελεσμάτων του Q4, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν, ενώ αναφέρει πως κατά την εκτίμησή της ότι το όλο θέμα θα μπορούσε να οδηγηθεί στο συμβιβασμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v