Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Κόβει βουλγαρικές θυγατρικές Εθνικής- EFG

Σε υποβάθμιση των θυγατρικών των Εθνικής και Eurobank στη Βουλγαρία προχώρησε η Fitch, σύμφωνα με το πρωινό report της Euroxx Sec. Διατηρήθηκε σε BB η πιο μακροχρόνια πιστοληπτική αξιολόγηση.

Fitch: Κόβει βουλγαρικές θυγατρικές Εθνικής- EFG
Σε υποβάθμιση των θυγατρικών των Εθνικής και Eurobank στη Βουλγαρία προχώρησε η Fitch, σύμφωνα με το πρωινό report της Euroxx Χρηματιστηριακής. Συγκεκριμένα ο οίκος υποβάθμισε τη μεμονωμένη αξιολόγηση των EFGB και UBB σε D/E από D προηγουμένως.

Οι πιο μακροπρόθεσμες πιστοληπτικές αξιολογήσεις των δύο θυγατρικών επιβεβαιώθηκαν από τον οίκο σε ΒΒ.

Όπως σημειώνει η Euroxx, οι υποβαθμίσεις των δύο θυγατρικών αντανακλούν τη σημαντική επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού και τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο. Επιπλέον η Fitch αναμένει οι πιέσεις σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια να συνεχιστούν και στο τρέχον έτος λόγω των εξυπηρετούμενων δανείων.

Στον αντίποδα, η Fitch σημειώνει ότι και οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν ισχυρά αποτελέσματα εννεαμήνου, ενισχυμένα από μειωμένα κόστη χρηματοδότησης και καλύτερο cost efficiency. Η ρευστότητά τους κρίνεται επαρκής ενώ ο κίνδυνος που σχετίζεται με την αναχρηματοδότηση είναι περιορισμένος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v