Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Ώθηση στο ΧΑ από φορονομοσχέδιο

Από την αρχή του έτους, το ΧΑ έχει σημειώσει άνοδο 10,5% και κατόπιν των νέων αυτών αναμένεται να κινηθεί υψηλότερα, επισημαίνεται στην έκθεση της Deutsche Bank, με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου.

Deutsche Bank: Ώθηση στο ΧΑ από φορονομοσχέδιο
Οφέλη για την ελληνική αγορά γενικότερα αλλά και για συγκεκριμένες μετοχές θεωρεί η Deutsche Bank ότι θα έχει το νέο φορονομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Από την αρχή του έτους, το Χ.Α. έχει σημειώσει άνοδο 10,5% και κατόπιν των νέων αυτών αναμένεται να κινηθεί υψηλότερα, επισημαίνεται στην έκθεση του οίκου, με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου.

Εκτίμηση της Deutsche Bank είναι πως η επίπτωση των μέτρων θα είναι περισσότερο προφανής για εταιρίες που πληρώνουν μεγαλύτερα μερίσματα (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΤΕ και Coca Cola 3Ε). Από αυτές, η Deutsche Bank εκτιμά ότι εκείνες που θα ωφεληθούν περισσότερο είναι ο ΟΠΑΠ και η Motor Oil.

Ο οίκος πιστεύει ότι με τη ρύθμιση θα αυξηθούν τα κέρδη και οι ταμειακές ροές. Με βάση τους υπολογισμούς του, οι εταιρίες που πληρώνουν το 35% των κερδών τους σε φορολογία θα δουν βελτίωση στο απόλυτο P/E της τάξεως του 1,4.

Mε βάση τις εκτιμήσεις του, οι εισηγμένες που διανέμουν υψηλότερο μέρισμα θα καταγράψουν μείωση του δείκτη P/E κατά 3 φορές, μέγεθος που αντιστοιχεί σε αύξηση των κερδών τους κατά περίπου 27%.

Προσθέτει ακόμη ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι θετική εξέλιξη και για την πραγματική οικονομία, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο όπου στην Ελλάδα υπάρχει ύφεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v