Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Underperform οι ελληνικές μετοχές το 2011

Υποαπόδοση των ελληνικών μετοχών βλέπει η HSBC για το 2011, λόγω των μακροοικονομικών περιστάσεων, ενώ δεν αποκλείει ανάκαμψη του χρηματιστηρίου στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τα top picks.

HSBC: Underperform οι ελληνικές μετοχές το 2011
Υποαπόδοση των ελληνικών μετοχών βλέπει η HSBC για το 2011, σε ξεχωριστή ανάλυσή του με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου και συσχετίζει τις προβλέψεις του για την πορεία των μετοχών με τις μακροοικονομικές περιστάσεις.

Οι αναλυτές του οίκου δεν εγκαταλείπουν την ιδέα της ανάκαμψης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με τις προϋποθέσεις, όπως τονίζεται, ότι βρίσκεται λύση στο πρόβλημα του ευρωπαϊκού κρατικού χρέους και ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Ο οίκος ξεχωρίζει ως top picks τις μετοχές των Coca Cola 3E (τιμή-στόχος τα 22 ευρώ), ΟΠΑΠ (18 ευρώ), Τράπεζας Κύπρου (3,4 ευρώ), Μέτκα (14 ευρώ) και ΕΧΑΕ (6,7 ευρώ).

Όπως επισημαίνει η HSBC, οι αγορές πιθανότατα προεξοφλούν υπερβολικά τους φόβους και την ανησυχία για την Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι η χρεοκοπία δεν είναι ούτε αναπόφευκτη ούτε επιθυμητή τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για όσους τη στήριξαν - μεταξύ άλλων γιατί θα ενίσχυε τους κινδύνους μόλυνσης και διολίσθησης σε τραπεζική κρίση.

Εκτίμηση του οίκου είναι πως το 2011 θα ειναι το δυσκολότερο έτος σε όλη αυτή την πορεία της ελληνικής οικονομίας.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v