Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Equities: Στις 1.730 μονάδες το ΧΑ το 2011

Στις 1.730 μονάδες θέτει η Eurobank Equities τον πήχη για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο τρέχον έτος, προβλέποντας άνοδο κατά 27% από τα τρέχοντα επίπεδα. Οι κορυφαίες επιλογές. 

EFG Equities: Στις 1.730 μονάδες το ΧΑ το 2011
Στις 1.730 μονάδες θέτει η Eurobank Equities (πρώην Eurobank Sec.) τον πήχη για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο τρέχον έτος, προβλέποντας άνοδο 27% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Στο report της με τίτλο "Equity Strategy" και ημερομηνία 13 Ιανουαρίου, η χρηματιστηριακή δημοσιοποιεί τη λίστα με τα top picks της, στα οποία περιλαμβάνονται η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΠΑΠ, η Ελλάκτωρ, η ΕΥΔΑΠ και ο ΟΤΕ - που όπως αναφέρεται αποτελεί νέα είσοδο. Όπως σημειώνεται, η απόδοση του χαρτοφυλακίου των top picks της Eurobank για το 2010 υπερέβη αυτήν του Γενικού Δείκτη κατά 6%. 

H συνολική απόδοση χαρτοφυλακίου των top picks της χρηματιστηριακής το 2010 έφτασε στο 17%, αν συνυπολογιστεί και η απόδοση 25% από τις μετοχικές θέσεις που "έκλεισαν" κατά τη διάρκεια του έτους.

Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι προτιμά μετοχές με συντηρητικούς ισολογισμούς, ισχυρές ταμειακές ροές, έκθεση στον κλάδο των υποδομών και πιθανούς στόχους ιδιωτικοποίησης.

Όλοι οι παραπάνω τίτλοι, εκτιμά η Eurobank Equities, θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τις πρωτοβουλίες των διοικήσεών τους για περιορισμό του κόστους.

Εκτίμηση της Eurobank είναι ότι συλλογικές αποφάσεις σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, οι οποίες θα έρθουν αργά ή γρήγορα, μπορεί να αποδειχτούν η λύση που θα αμβλύνει τις ανησυχίες και θα αλλάξει την αντίληψη περί ρίσκου σε ό,τι αφορά το κρατικό χρέος.

Οι επενδυτές θα πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι σε εγρήγορση, επισημαίνεται, ενώ προβλέπεται ότι για το επόμενο διάστημα το θέμα των ελληνικών μετοχών θα είναι συσχετισμένο με τα μακροοικονομικά στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v