ΜL: Στο 50% η πιθανότητα νέας υποβάθμισης

Πιθανή θεωρεί την περαιτέρω υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch. Επίσης θεωρεί πιθανή την έκδοση βραχυπρόθεσμων τίτλων το 2011. Στο -2,5% η πρόβλεψη για το ΑΕΠ του 2011.

ΜL: Στο 50% η πιθανότητα νέας υποβάθμισης
Πιθανή θεωρεί την περαιτέρω υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch, όπως τόνισε ο διευθυντής επενδύσεων της εταιρίας, κ. Johannes Jooste, μιλώντας σε εκδήλωση του οίκου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.   

Σύμφωνα με τον κ. Jooste, η πιθανότητα να σημειωθεί περαιτέρω υποβάθμιση της ελληνική οικονομίας είναι 50% και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις εντός του α΄ τριμήνου.

Ο αναλυτής θεωρεί επίσης πιθανή μέσα στο 2011 την έκδοση βραχυπρόθεσμων χρεογράφων από την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία πιστεύει πως είναι σε θέση να απορροφήσουν οι εγχώριες τράπεζες.

Αναφορικά με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2011, προβλέπει αργή βελτίωση του ΑΕΠ της χώρας σε πραγματικούς όρους, για την ακρίβεια στο -2,5% για το 2011 από -4,1% το 2010. Ακόμα, εκτιμά πως το ελληνικό χρέος ως προς το ΑΕΠ θα κορυφωθεί το 2013 σε ποσοστό κοντά στο 160% και στη συνέχεια θα μειωθεί.

Στις βασικές προβλέψεις στρατηγικής του αμερικανικού οίκου οι μετοχές αποτελούν την κορυφαία επιλογή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v