Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Στα 10,70 ευρώ η τιμή-στόχος για ΟΤΕ

Προς τα κάτω, στα 10,70 ευρώ από τα 11,10 ευρώ, αναθεώρησε η Εγνατία ΑΧΕ την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ σε ανάλυσή της (31/8), διατηρώντας τη σύσταση ”διακράτηση”, όπου συμπληρώνει πως η μετοχή του Οργανισμού στα τρέχοντα επίπεδα είναι δίκαια αποτιμημένη.

Εγνατία: Στα 10,70 ευρώ η τιμή-στόχος για ΟΤΕ
Σε προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής–στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 10,70 ευρώ από τα 11,10 ευρώ, προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυσή της με ημερομηνία 31 Αυγούστου και τίτλο ”Αναμένοντας το σχέδιο αναδιοργάνωσης”, διατηρώντας τη σύσταση ”διακράτηση”.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, εκτιμά πως στα τρέχοντα επίπεδα η μετοχή του ΟΤΕ είναι ”δίκαια αποτιμημένη” τόσο όσον αφορά στη σχετική όσο και στην απόλυτη αποτίμηση.

Η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως αναμένει το σχέδιο αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, το οποίο ωστόσο σημειώνει πως δεν προβλέπεται ότι θα επηρεάσει τα μεγέθη του 2004.

Πάντως, συμπληρώνει πως ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει ραγδαίες αλλαγές στη δομή του ΟΤΕ άλλα και ”γενναίες” μειώσεις προσωπικού, θα αναπτερώσει την αισιοδοξία για τη μετοχή του Οργανισμού.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει επίσης πως σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου αναθεώρησε τις προβλέψεις της ανάλογα όσον αφορά στους τόκους και στον συντελεστή φορολόγησης. Παράλληλα, μείωσε τις εκτιμήσεις της αναφορικά με το κόστος εθελουσίας εξόδου όσον αφορά στο σύνολο του έτους, ενώ αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα έξοδα της μισθοδοσίας.

Για το σύνολο του έτους, η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει πως τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ θα διαμορφωθούν στα 275 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ για το 2005 η χρηματιστηριακή προβλέπει πως τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ θα παρουσιάσουν 9,5% αύξηση στα 301 εκατ. ευρώ (κατά 11% και 1% χαμηλότερα αντίστοιχα από τις προηγούμενες προβλέψεις της).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v