Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Κόβει τιμές στόχους για 7 τράπεζες

Νέες χαμηλότερες τιμές στόχους για τις ελληνικές και τις κυπριακές τράπεζες περιλαμβάνει report της Εθνικής Χρηματιστηριακής με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου. Ξεχωρίζει Alpha Bank και Κύπρου.

Εθνική ΑΧΕ: Κόβει τιμές στόχους για 7 τράπεζες
Νέες χαμηλότερες τιμές στόχους για τις ελληνικές και τις κυπριακές τράπεζες περιλαμβάνει report της Εθνικής Χρηματιστηριακής με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου.

Η τιμή στόχο για τη Eurobank μειώνεται σε 4,9 από 6,1 ευρώ (neutral), για την Alpha Bank στα 6,1 από 6,8 ευρώ (outperform), για την Πειραιώς στα 4 από 5,9 ευρώ (neutral), για το ΤΤ στα 3,5 από 3,6 ευρώ (neutral), για την Αγροτική στα 0,8 απο 1,2 ευρώ (underperform), για την Τραπεζα Κυπρου στα 4,3 από 4,5 ευρώ (outperform) και για την Marfin στα 1,2 από 2 ευρώ (neutral) .

Κατά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής, οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν εξαρτημένες από τα μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ ξεχωρίζουν με βάση τα αμυντικά τους χαρακτηριστικά οι Alpha Bank και Τράπεζα Κύπρου.

Η Εθνική ΑΧΕ πιστεύει τώρα ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί περισσότερο από όσο προηγουμένως αναμενόταν- υπολογίζει περί το 3% για το 2011 και βλέπει ανάκαμψη με αναιμικούς ρυθμούς το 2012.

Σε ό,τι αφορά τον παράγοντα χρηματοδότηση αυτός για το επόμενο έτος εκτιμάται ότι θα είναι «σφιχτός» οδηγώντας σε πιστωτική συρρίκνωση, ενώ την επιδείνωσή της αναμένεται ότι θα συνεχίσει η ποιότητα του ενεργητικού. Αν και αυτοί οι παράγοντες αναμένεται να εμφανίσουν βελτίωση εντός του 2012, δεν εκτιμάται ότι αυτή η ανάκαμψη θα είναι σημαντική.

Στα θετικά προβλέπεται ότι οι τράπεζες θα καταγράψουν αύξηση κερδοφορίας εντός του 2011 λόγω απουσίας ζημιών από συναλλαγές, ενώ υποστηρικτικά θα λειτουργήσουν και οι δραστηριότητές τους στο εξωτερικό.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του Q3 αδύναμα λόγω των χαμηλότερων εσόδων και των αυξημένων ζημιών από δάνεια. Παρόμοια εικόνα αναμένεται τουλάχιστον για τα 2-3 επόμενα τρίμηνα, τονίζεται στο report.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v