Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Αλλάζει τιμές για Ελλάκτωρ-Μυτιληναίο

Στα 6,4 από τα 6,2 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του Ελλάκτωρα η χρηματιστηριακή, αποτιμώντας θετικά την αύξηση της αξίας της European Goldfields. Μείωση τιμής για Μυτιληναίο στα 6,2 από τα 6,9 ευρώ.

Marfin: Αλλάζει τιμές για Ελλάκτωρ-Μυτιληναίο

Στα 6,4 από τα 6,2 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του Ελλάκτωρα η χρηματιστηριακή, αποτιμώντας θετικά την αύξηση της αξίας της European Goldfields, η οποία όπως αναφέρεται δίνει ώθηση στην αποτίμηση και αρνητικά τις εξελίξεις από το κατασκευαστικό τμήμα που «εξακολουθούν να απογοητεύουν».

Η Marfin εκτιμά αρνητικά τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας, ενώ διατηρεί τη σύσταση buy.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή της έκθεση στις 15/12, η Marfin Analysis κάνει λόγο για διατήρηση του θετικού outlook της Μυτιληναίος για το 2011, με περιθώριο ανόδου από τον τομέα του ηλεκτρισμού.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για την μετοχή της εταιρείας στα 6,20 ευρώ από τα 6,90 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση “Buy”.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως ο όμιλος εφαρμόζει σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων στον ηλεκτρισμό, τα πρώτα οφέλη του οποίου θα φανούν το 2011. Ωστόσο, εκτιμά πως το αρνητικό οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα και η αβεβαιότητα σε ρυθμιστικό επίπεδο εν όψει των μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για την επιτάχυνση του ανταγωνισμού στον «κομμάτι» του χονδρικού εμπορίου, θα πιέσουν τις αποτιμήσεις για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η ηγετική θέση που κατακτά η Μέτκα στην περιοχή σε ότι αφορά τις μονάδες παραγωγής ενέργειας, καθώς και το βελτιωμένο outlook για τις τιμές του αλουμινίου, συνεχίζουν να λειτουργούν υποστηρικτικά ως προς την αποτίμηση του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v