Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως είδαν οι χρηματιστηριακές το εξάμηνο του ΟΤΕ

Αντιστοιχία με τις προβλέψεις του σε επιμέρους μεγέθη του ΟΤΕ διαπιστώνουν οι χρηματιστηριακές στα πρωινά τους reports, ενώ ξεχωριστή αναφορά κάνουν στις εκτιμήσεις της διοίκησης σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης ειδικά σε ό,τι αφορά τη σταθερή τηλεφωνία. Αναβάθμιση σε ”equal weight” από την Π&Κ.

Πως είδαν οι χρηματιστηριακές το εξάμηνο του ΟΤΕ
Σε ”equal weight” αναβαθμίζει τη σύσταση για ΟΤΕ η Π&Κ Χρηαμτιστηριακή στο πρωινό της report, διατηρώντας την τιμή στόχο στα 12 ευρώ. Χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ΟΤΕ ”ανάμικτα”.

Την ουδέτερη στάση της διατηρεί έναντι του ΟΤΕ η Marfin Analysis στο πρωινό της report, εκφράζοντας τις κρίσεις της για τα αποτελέσματα εξαμήνου του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει, οι επιδόσεις της σταθερής τηλεφωνίας σε ό,τι αφορά τα έσοδα χαρακτηρίζεται θετικότερη του αναμενόμενου, ενώ επισημαίνεται ότι η ανάγκη αναδιάρθρωσης των εργασιών της και περικοπής κόστους είναι ευκρινέστερη από ποτέ.

Εν αναμονή του σχεδίου αναδιάρθρωσης και δεδομένου ότι η μετοχή παρέμεινε υπό σημαντική πίεση, πιστεύουμε ότι μια ανοδική αντίδραση μπορεί να διατηρηθεί για λίγο, αναφέρει η χρηματιστηριακή, προσθέτοντας πως οι τίτλος θα βρεθεί και σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά της η Εγνατία Χρηματιστηριακή, θεωρεί πιθανό να διατηρήσει τη σύσταση ”hold” για τον ΟΤΕ, αν και σκοπεύει να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της. Χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα αντίστοιχα των εκτιμήσεών της σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά κέρδη, αλλά επισημαίνει την χαμηλότερη των εκτιμήσεων κερδοφορία.

Ξεχωριστή αναφορά κάνει στο conference call του Οργανισμού από όπου δίνει βαρύτητα στα όσα είπε ο κ. Βουρλούμης περί δύο σεναρίων για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα ξεκινήσει να εκτελείται από το 2005: Ένα που θα έχει τη συμβολή της κυβέρνησης και ένα άλλο ηπιότερο.

Τη σύσταση ”neutral” διατηρεί για τη μετοχή του ΟΤΕ η Eurobank Securities, αναφέροντας για τα αποτελέσματα του Οργανισμού ότι αυτά ανακοινώθηκαν κατώτερες των προσδοκιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v