Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3+1 οίκοι για το εξάμηνο της ΔΕΗ (update2)

Ακαταμάχητη επενδυτική υπόθεση χαρακτηρίζει τη ΔΕΗ η CSFB σε έκθεσή της (26/8), θέτοντας τιμή-στόχο τα 24,2 ευρώ, για αβεβαιότητες που αφορούν την εταιρία ”μιλά” η M. Stanley, ενώ τη σύσταση ”underweight” διατηρεί η JP Morgan. Εξάλλου, σε καθοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ έως τα 21,7 ευρώ προχώρησε η Σίγμα ΑΧΕ, ενώ ”ικανοποιητικά” χαρακτήρισε τα αποτελέσματα εξαμήνου.

3+1 οίκοι για το εξάμηνο της ΔΕΗ (update2)
Ικανοποιητικά χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της ΔΕΗ οι CSFB και Σίγμα ΑΧΕ, με την τελευταία να αναθεωρεί καθοδικά την τιμή-στόχο, ενώ για ”αβεβαιότητες” κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, η Morgan Stanley.

Αναλυτικότερα, ”ακαταμάχητη επενδυτική υπόθεση” χαρακτηρίζει τη ΔΕΗ η Credit Suisse σε έκθεσή της (26/8), με αφορμή τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου, στην οποία θέτει τιμή-στόχο τα 24,2 ευρώ και συνιστά ”Outperform”.

Σημειώνεται ότι η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 25% από την τρέχουσα τιμή.

H Μorgan Stanley από την πλευρά της, σε έκθεσή της (27/8) διατηρεί την τιμή-στόχο στα 22 ευρώ και τη σύσταση σε ”Equalweight”, χαρακτηρίζοντας καλά τα αποτελέσματα της εταιρίας.

Ωστόσο, παραμένει επιφυλακτική, υπογραμμίζοντας τις αβεβαιότητες που σχετίζονται με τις ενισχυμένες πετρελαϊκές τιμές και την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινείται η JP Morgan, καθώς, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones, τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΔΕΗ δεν κατάφεραν να ”εμπνεύσουν”. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση ”underweight” για τον τίτλο.

Όπως επισημαίνει, όσο το ελληνικό GDP επιβραδύνεται, οι προοπτικές της ΔΕΗ θα εξαρτώνται περισσότερο από τα τιμολόγια της επιχείρησης - τομέας στον οποίο η JP Morgan δεν αποκλείει να υπάρξει απογοήτευση.

Εξάλλου, σε καθοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ έως τα 21,7 ευρώ από 22,8 ευρώ προχώρησε η Σίγμα Χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”.

Η χρηματιστηριακή, όπως αναφέρει, μένει θετική για την εταιρία λόγω της αξίας της ενδυναμωμένης στρατηγικής της που ακολουθείται από το ενδιαφέρον της διοίκησης στον περιορισμό του κόστους.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα εξαμήνου της επιχείρησης, η Σίγμα τα χαρακτηρίζει ικανοποιητικά, αν και προχωρά σε καθοδική αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της για τη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος στο 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v