Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις παράμετροι για το νέο χρηματιστηριακό χάρτη

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, ο τρόπος και η ταχύτητα που κινούνται τα κεφάλαια εντός της χρηματιστηριακής αγοράς και οι θεσμικές και κανονιστικές αλλαγές αποτελούν τις παραμέτρους διαμόρφωσης του νέου χρηματιστηριακού χάρτη.

Τρεις παράμετροι για το νέο χρηματιστηριακό χάρτη
Από τρεις συνιστώσες θα διαμορφωθεί ο νέος χρηματιστηριακός χάρτης.

Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σ. Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, η πρώτη παράμετρος αφορά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, η οποία αφενός μειώνει το κόστος στις πλατφόρμες συναλλαγών, αφετέρου όμως αυξάνει την αξία των δικτύων που κατέχει το κάθε χρηματιστήριο.

Η δεύτερη παράμετρος σχετίζεται με τον τρόπο και την ταχύτητα με τα οποία κινούνται κεφάλαια εντός της χρηματιστηριακής αγοράς, ενώ η τρίτη παράμετρος αφορά σε όλες τις θεσμικές και κανονιστικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συνιστώσα που θα υπερισχύσει θα είναι τελικώς αυτή που θα καθορίσει την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούν οι κεφαλαιαγορές.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Λαζαρίδης έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, απαντώντας κυρίως σε ερωτήσεις που αφορούσαν στην οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο πρόεδρος του Χ.Α. δήλωσε πως τα έως τώρα μέτρα βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σωστός σχεδιασμός.

Στο συνέδριο το "παρών" έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπ. Καπράλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v