Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Συνέδριο για ευρωπαική οδηγία μετόχων

Το ΧΑ, η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ) και η Sodali σας προσκαλούν στο συνέδριο με τίτλο “Η Ευρωπαική οδηγία για τα δικαιώματα των μετόχων", που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΧΑ, την Τετάρτη 12/1/2011.

ΧΑ: Συνέδριο για ευρωπαική οδηγία μετόχων
Το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ) και η Sodali σας προσκαλούν στο συνέδριο με τίτλο “Η Ευρωπαική οδηγία για τα δικαιώματα των μετόχων- Επιπτώσεις και Πρακτικές λύσεις", που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011.

Η Ευρωπαϊκή οδηγία για τα δικαιώματα των μετόχων 92007/36/EC) προτείνει πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυσητων δικαιωμάτων των μετόχων εισηγμένων εταιρειών και μέτρα για την επίλυση προβλημάτων σχετικά με την ψηφοφορίαμετόχων του εξωτερικού.

Οι μεταβολές στον Ελληνικό εταιρικό νόμο 2190/1920 που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την
ευθυγράμμιση του με την Ευρωπαϊκή Οδηγία, είχαν ως αποτέλεσμα την εισαγωγή νέων μηχανισμών για την διευκόλυνσητων ψηφοφοριών. Αυτοί οι μηχανισμοί έχουν τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Τα κυριότερα θέματα που θα καλύψει το συνέδριο περιλαμβάνουν την επισκόπηση του νόμου και τον αντίκτυπο της εισαγωγής της ημερομηνίας προσδιορισμού δικαιούχων συμμετοχής στις γενικές συνελεύσεις, η οποία αποκαλείται στον νόμο «ημερομηνία καταγραφής» (record date).

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πρακτικά μέτρα εφαρμογής των νέων διατάξεων από τις εισηγμένες εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v