Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Θετική υποδοχή των αποτελεσμάτων

Θετικής υποδοχής έτυχαν από τους αναλυτές της Εθνικής ΑΧΕ, της Eurobank Sec, της Π&Κ, της Marfin Analysis και της Εγνατία ΑΧΕ τα αποτελέσματα της χρήσης 03-04 της Jumbo. Για διανομή προμερίσματος 17 σεντς κάνει λόγο η Εθνική ΑΧΕ, ενώ κοντά σε ανοδική ανανέωση των προβλέψεών της για το 2004 βρίσκεται η Marfin.

Jumbo: Θετική υποδοχή των αποτελεσμάτων
Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη του 2004 της εταιρίας Jumbo πρόκειται να προχωρήσει, σύμφωνα με το πρωινό της report, η Marfin Analysis, ως συνέπεια των θετικών αποτελεσμάτων της χρήσης 03-04 που ανακοίνωσε χθες η εταιρία.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα της Jumbo ήταν σε γενικές γραμμές ανώτερα των εκτιμήσεών της σε όλα τα επίπεδα.

Εξάλλου, η Π&Κ χρηματιστηριακή κάνει ξεχωριστή αναφορά στη συμβολή των πωλήσεων ολυμπιακών προϊοντων και στη συνεισφορά τους στα μεγέθη της εταιρίας, ενώ αναφέρεται στις εκτιμήσεις της διοίκησης, που ”μιλά” για διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων το τρέχον έτος.

Η Jumbo, τονίζει η Π&Κ, διαπραγματεύεται 8,2 φορές τα εκτιμώμενα για το οικονομικό έτος 2004 - 2005 κέρδη ανά μετοχή και χαρακτηρίζεται ελκυστική.

Για ”θετικές εκπλήξεις” κάνει λόγο η Εγνατία ΑΧΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι καταδεικνύουν αύξηση του μεριδίου αγοράς και λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Αν και η Jumbo δραστηριοποιείται σε μια ”στατική αγορά”, συνεχίζει να επιτυγχάνει ανάπτυξη κατά πολύ υψηλότερη του μέσου όρου του κλάδου.

Από την πλευρά της, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως η εταιρία προσανατολίζεται σε διανομή προμερίσματος για το 2004, ύψους 17 σεντς, ενώ επισημαίνει πως τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προβλέψεις της, λόγω κυρίως υψηλότερου περιθωρίου.

”Θετική” για τη μετοχή της Jumbo δηλώνει η Eurobank Securities, εκτιμώντας ότι η μετοχή διαπραγματεύεται 7,2 φορές τα εκτιμώμενα αποτελέσματα του 2005. Και η Eurobank αναγνωρίζει ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v