Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μarfin Analysis: Τα βλέμματα στη ΔΕΗ

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η ΔΕΗ, τονίζει η Marfin Analysis στο πρωινό report της (25/8), προβλέποντας παράλληλα ότι τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου της επιχείρησης θα ανέλθουν στα 181 εκατ. ευρώ.

Μarfin Analysis: Τα βλέμματα στη ΔΕΗ
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η ΔΕΗ, τονίζει η Marfin Analysis στο πρωινό report της (25/8), παραθέτοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη α΄ εξαμήνου της εταιρίας.

Η Marfin Analysis εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου της ΔΕΗ θα διαμορφωθούν στα 181 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2003, ενώ για τις πωλήσεις προβλέπεται να αυξηθούν κατά 6%, στα 2.033 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, ”κλειδί” για τα αποτελέσματα της εταιρίας χαρακτηρίζει η χρηματιστηριακή την περιορισμένη αύξηση στα ”ενεργειακά έξοδα” παρά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Η χρηματιστηριακή παραμένει θετική για την εταιρία, εκτιμώντας ότι τα EPS για το σύνολο του έτους θα ανέλθουν στα 1,52 ευρώ.

Παράλληλα, η Marfin Analysis ”στέκεται” στα δημοσιεύματα Τύπου για τις δηλώσεις του κ. Παλαιοκρασσά, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ πρέπει να κινηθούν αναλόγως του πληθωρισμού, αλλά και ότι πρέπει να υπάρξει εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας.

Ο κ. Παλιοκρασσάς είπε ότι οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ δεν είναι απαραίτητο να υπερβαίνουν το ύψος του πληθωρισμού, αν και τόνισε ότι είναι από τα χαμηλότερα της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v