Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Ανάμικτο το Q3 λένε οι αναλυτές

Ανάμικτα χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Eurobank από τους αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν την καλή διαχείριση των δαπανών αλλά εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την πορεία των εσόδων.

Eurobank: Ανάμικτο το Q3 λένε οι αναλυτές
Ανάμικτα χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Eurobank από τους αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν την καλή διαχείριση των δαπανών αλλά εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την πορεία των εσόδων από τις κύριες δραστηριότητες.

Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι τα μεγέθη υπερέβησαν στις εκτιμήσεις της, προχωρά σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα μεγέθη 2010, αλλά σε μείωση των προβλέψεων για το 2011 και το 2012. Παράλληλα, προχωρά σε αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου στα 4,8 από 4,9 ευρώ, διατηρώντας "ουδέτερη" σύσταση. 

Η Merrill Lynch σημειώνει ότι τα μεγέθη διαμορφώθηκαν οριακά υψηλότερα των προβλέψεων, σημειώνει ότι δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει η Eurobank πρόβλημα ρευστότητας, αλλά εμφανίζεται "ανήσυχη" για την τάση στις εγχώριες καταθέσεις. Διατηρεί σύσταση "neutral" με τιμή-στόχο στα 6,4 ευρώ.

Η UBS επισημαίνει ότι τα χαμηλότερα κόστη και επισφάλειες έκαναν τη διαφορά για την Eurobank, προσθέτοντας ότι και τα δυο μεγέθη παραμένουν "περιορισμένα", σε έκθεση όπου διατηρεί σύσταση "neutral" με τιμή-στόχο στα 5,7 ευρώ.  

Από την πλευρά της η Natixis μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας στα 3,7 ευρώ, από 4,2 προηγούμενως, με σύσταση reduce.

Πιο συγκεκριμένα η Marfin Analysis αναφέρει ότι «βαρίδι» για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των εσόδων από τις κύριες δραστηριότητες, ενώ θετικά επ΄δρασαν τα κέρδη από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Η Alpha Finance τονίζει ότι τα κύρια έσοδα ήταν μάλλον αδύναμα, τονίζει ωστόσο ότι το γ΄ τρίμηνο δεν πρέπει να βαρύνει στις αποφάσεις των επενδυτών.

Ανάλογα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Proton υπογραμμίζοντας πως συνεχίζεται η σωστή διαχείριση των δαπανών, ενώ τα κέρδη από χρηματοοικονομικές συναλλαγές είναι ισχυρά.

Αναφέρει επίσης ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν ελαφρώς χαμηλότερα σε τριμηνιαίο επίπεδο αλλά ωστόσο είναι νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Η Euroxx χαρακτηρίζει αδύναμα τα κέρδη της Eurobank επισημαίνοντας ότι ενισχύθηκαν από τα κέρδη από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Στα θετικά συγκαταλέγονται οι προσπάθειες περιστολής των δαπανών αλλά και η σταθεροποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Οι επιδόσεις της Eurobank στο μέτωπο των καθαρών εσόδων από τόκους υποχώρησαν κατά 2,5% σε τριμηνιαία βάση και παραμένουν αδύναμες επισημαίνει η Εθνική Sec.

Ωστόσο τονίζει πως ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων υποχώρησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v