Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από Q3

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες αναλυτές από τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Εθνικής Tράπεζας ξεχωρίζοντας τη συνετή διαχείριση των δαπανών αλλά και την πορεία της Finansbank.

Εθνική: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από Q3
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες αναλυτές από τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Εθνικής Tράπεζας ξεχωρίζοντας τη συνετή διαχείριση των δαπανών αλλά και την πορεία της Finansbank.

Αναλυτικότερα ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας η Alpha Finance επισημαίνοντας πως οι λειτουργικές δαπάνες αλλά και οι προβλέψεις αποτέλεσαν μια ευχάριστη έκπληξη.

Εν τω μεταξύ, το τμήμα ανάλυσης της S&P, προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής στα 7 από τα 8,5 ευρώ, διατηρώντας σύσταση "hold". Από την πλευρά της η Credit Suisse προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της τράπεζας στα 6,8 ευρώ, από 10,9 πριν, με σύσταση neutral.

Η Eurobank Sec αναφέρει ότι στη Τουρκία ο όμιλος της Εθνικής κατάφερε να σημειώσει θετικά αποτελέσματα αντισταθμίζοντας τις λειτουργικές ζημιές από τις δραστηριότητες στην Ελλάδα. Σε έκθεσή της, διατηρεί σύσταση "buy" με τιμή-στόχο στα 11,4 ευρώ για τη μετοχή.  

Από την πλευρά της η Proton επισημαίνει πως οι επιδόσεις της Finasnbank παρέμειναν ισχυρές ενώ και η διαχείριση των λειτουργικών δαπανών ήταν καλύτερη των προβλέψεων.

Ανώτερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει σε ξεχωριστή έκθεσή της τα αποτελέσματα η HSBC υπογραμμίζοντας τις χαμηλότερες δαπάνες και τα κόστη. Στέκεται επίσης στα κέρδη της Finansbank αλλά και στις εγχώριες δραστηριότητες που βρέθηκαν στο κόκκινο. Στα θετικά σημεία αναφέρει την ενίσχυση των καταθέσεων σε τριμηνιαίο επίπεδο.

Στα 8,6 από 10,3 ευρώ αναπροσαρμόζει η Euroxx την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής, διατηρώντας σύσταση "overweight" σε έκθεσή της όπου σημειώνει ότι η τράπεζα είναι σε καλή θέση για να ανταπεξέλθει σε μια ακόμη δύσκολη χρονιά.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για τα μεγέθη 2010-2012 της τράπεζας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο τίτλος της Εθνικής είναι μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της, καθώς, όπως αναφέρει, η εντυπωσιακή απόδοση στην Τουρκία δημιουργεί "μαξιλάρι ασφαλείας" που αντισταθμίζει τις αρνητικές επιπτώσεις από την εγχώρια αγορά.

Ωστόσο, σημειώνει, το 2011 θα είναι ακόμη ένα δύσκολο έτος για τις ελληνικές τράπεζες, με την απόδοση να επιβαρύνεται από στάσιμα δάνεια, εκροές καταθέσεων και επιδείνωση ποιότητας ενεργητικού. Η Εθνική, στο περιβάλλον αυτό, είναι σε καλύτερη θέση και, μετά την ΑΜΚ, διαθέτει ισχυρή κεφαλαιοποίηση για να ανταπεξέλθει σε πιθανά σοκ στην ελληνική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v