Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εκτιμήσεις, συστάσεις από Εγνατία-Σίγμα

Τη σύσταση ”buy” και την τιμή στόχο των 23,50 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή της ΔΕΗ η Εγνατία ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 23 Αυγούστου, ενώ σε ξεχωριστή της ανάλυση η Σίγμα Sec. παραμένει ”θετική” για τη μετοχή της ΔΕΗ, με τιμή στόχο τα 22,8 ευρώ, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου (26/08).

ΔΕΗ: Εκτιμήσεις, συστάσεις από Εγνατία-Σίγμα
Τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της ΔΕΗ διατυπώνουν σε ξεχωριστές αναλύσεις οι Εγνατία ΑΧΕ και Σίγμα Securities.

Ειδικότερα, θετική παραμένει για τη μετοχή της ΔΕΗ η Σίγμα Securities σε ανάλυσή της με ημερομηνία 23 Αυγούστου, στην οποία αποδίδει τιμή στόχο τα 22,8 ευρώ, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου της Επιχείρησης στις 26 Αυγούστου 2004.

Ειδικότερα, στην ανάλυσή της η Σίγμα Securities εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν στο ποσό των 1,99 δισ. ευρώ (+4,7%), κυρίως εξαιτίας των χαμηλότερων εξαγωγών προς την Ιταλία στο β΄ τρίμηνο αλλά και των καλών κλιματολογικών συνθηκών.

Τα EBITDA του α΄ εξαμήνου για τη ΔΕΗ, αναμένεται να διαμορφωθούν στα 653 εκατ. Ευρώ (+11%), κυρίως λόγω της μείωσης του προσωπικού κατά 2,8%, τη μη διανομή bonus στους εργαζόμενους σε σύγκριση με το 2003 και του αυξημένου κόστους συντήρησης, που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 185 εκατ. eυρώ (+5%). Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι αυξήσεις των τιμολογίων που αναμένεται να ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση το Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει η Σίγμα Securities.

Από την πλευρά της, σε ανάλυση με ημερομηνία 23 Αυγούστου η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει ότι ενοποιημένα EBITDA για το α΄ εξάμηνο του 2004 αναμένεται να αυξηθούν 10,9% σε ετήσια βάση (651,7 εκατ. ευρώ), ενώ τα συνολικά έσοδα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 2.025,6 δισ, ευρώ (+5,7%).

Εξάλλου, τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ υπολογίζεται από την Εγνατία ΑΧΕ ότι θα σημειώσουν άνοδο κατά 3% (180,3 εκατ. ευρώ). Παράλληλα, η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για το 2004 και 2005.

Η Εγνατία ΑΧΕ διατηρεί τη σύσταση ”buy” και τιμή στόχο τα 23,50 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ, τα οποία και πρόκειται να αναθεωρήσει ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v