Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SelasNet: Το consensus για 6μηνα των Γερμανός-ΔΕΗ

Βελτιωμένα κατά 15,5% και κατά 3,6% θα είναι τα αποτελέσματα α΄ 6μήνου των εταιριών Γερμανός και ΔΕΗ, αντίστοιχα, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών τις οποίες συγκέντρωσε η SelasNet.

SelasNet: Το consensus για 6μηνα των Γερμανός-ΔΕΗ
Αύξηση 15,5% (27,465 εκατ. ευρώ) θα εμφανίσουν τα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας της εταιρίας Γερμανός στο 6μηνο του 2004, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, τις οποίες συγκέντρωσε η SelasNet.

Σημειώνεται ότι η εταιρία ανακοινώνει τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 26 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, οι πωλήσεις της Γερμανός θα ανέλθουν στα 348,613 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μεταβολή κατά 10,1%.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων αναμένεται να αυξηθούν κατά 16,6% και να διαμορφωθούν στα 37,153 εκατ. ευρώ, ενώ ίδιο ποσοστό αύξησης αναμένεται να παρουσιάσουν τα κέρδη προ τόκων και προ φόρων, τα οποία εκτιμώνται στα 25,647 εκατ. ευρώ.

Το consensus των αναλυτών που συγκέντρωσε για τα μεγέθη της ΔΕΗ η SelasNet αναφέρει πως οι πωλήσεις της επιχείρησης θα διαμορφωθούν στα 2,038 δισ. ευρώ (+6,4%), ενώ τα κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας στα 181,867 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,6%.

Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 26 Αυγούστου.

Εξάλλου, τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της ΔΕΗ αναμένεται να καταγράψουν άνοδο 12,1% (658,417 εκατ. ευρώ), ενώ τα προ φόρων και τόκων κέρδη της Επιχείρησης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 376,675 εκατ. ευρώ (+16,6%).

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, τα προ φόρων κέρδη και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας εκτιμάται ότι θα καταγράψουν μικρή άνοδο της τάξης του 3,4% και θα διαμορφωθούν στο ποσό των 292,260 εκατ. ευρώ.

Στην online βάση δεδομένων προβλέψεων της SelasNet για την κερδοφορία της Γερμανός συμμετείχαν 8 ΑΧΕ: Η Alpha Finance, η EFG Eurobank, η Εγνατία, η Εθνική, η Eurocorp, η HSBC Παντελάκης, η Marfin Ελληνική και η Π&Κ.

Τις προβλέψεις για το εξάμηνο της ΔΕΗ παρείχαν 7 χρηματιστηριακές: Η Alpha Finance, η Εγνατία, η Εθνική, η Eurocorp, η HSBC Παντελάκης, η Marfin Ελληνική και η Π&Κ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v