Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: 6+1 τίτλοι συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο τέλος του Αυγούστου θα αποτελέσει τον καταλύτη για μια πιο θετική στάση των ξένων επενδυτών προς την ελληνική αγορά, εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ στο εβδομαδιαίο report της. Μέχρι τότε εκτιμάται ότι το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε επιλεγμένες μετοχές που θα ”εκπλήξουν” με τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου.

Εγνατία: 6+1 τίτλοι συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον
Η επιτυχημένη ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο τέλος του Αυγούστου θα αποτελέσει πιθανόν τον καταλύτη για μια πιο θετική στάση των ξένων επενδυτών προς την ελληνική αγορά, πιθανότατα και την εισροή νέων κεφαλαίων, εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ στο εβδομαδιαίο report της.

Ειδικότερα, η Εγνατία ΑΧΕ σχολιάζει ότι οι διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, και λιγότερο οι Έλληνες θεσμικοί, έχουν υιοθετήσει στάση αναμονής για τις ελληνικές μετοχές, κυρίως λόγω της απουσίας σημαντικών εταιρικών ειδήσεων - λόγω τόσο των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και των καλοκαιρινών διακοπών.

Μάλιστα, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, το στοιχείο αυτό έχει οδηγήσει σε μείωση των συναλλαγών σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει ότι αν και αρκετές εταιρίες αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων των ΟΤΕ και Γερμανού στις 26/8, ΚΑΕ 24/8), τα εταιρικά αποτελέσματα δεν έχουν κατορθώσει ως τώρα να ενισχύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι κρίνονται ικανοποιητικά σε γενικές γραμμές.

Όσον αφορά στα εταιρικά αποτελέσματα της εβδομάδας, η πορεία των δραστηριοτήτων σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ εν μέσω έντονου ανταγωνισμού αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα μεγέθη του α΄ εξαμήνου, εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ, ενώ από την άλλη Γερμανός και ΚΑΕ πρόκειται να επιβεβαιώσουν την ισχυρή λειτουργική κερδοφορία τους.

Όσον αφορά στη ΔΕΗ, σχολιάζει η Εγνατία ΑΧΕ, εκτιμάται ότι θα καταγράψει ήπια αύξηση, της τάξης του 11%, στα EBITDA του εξαμήνου.

Μεταξύ των εταιριών που δεν έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, ικανοποιητικά εκτιμά η χρηματιστηριακή ότι θα είναι αυτά των Τιτάνα, Folli Follie, Τεχνικής Ολυμπιακής, Μυτιληναίου, Μαΐλλη, Μινωικών Γραμμών και Ηλεκτρονικής Αθηνών (ετήσια αποτελέσματα) και αναμένεται να προσελκύσουν μέρος του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v