Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι εκτιμούν Εθνική - Marfin για το εξάμηνο των ΚΑΕ

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένει η Marfin Analysis να βρεθεί η μετοχή των ΚΑΕ, εν όψει της σημερινής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου 2004. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων αναμένονται στα 21,7 εκατ. ευρώ (+34%), ενώ οι πωλήσεις εκτιμώνται στα 120,9 εκατ. ευρώ (+39%). Τι εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ.

Τι εκτιμούν Εθνική - Marfin για το εξάμηνο των ΚΑΕ
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένει η Marfin Analysis να βρεθεί η μετοχή των ΚΑΕ, εν όψει της σημερινής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου 2004 μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της εταιρίας θα διαμορφωθούν στα 21,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 34%, ενώ οι πωλήσεις στα 120,9 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 39%.

Σημείο-”κλειδί” στα μεγέθη της εταιρίας θα αποτελέσουν, κατά τη Marfin, οι επιπτώσεις των δυσμενών για τον ελληνικό τουρισμό συνθηκών, κυρίως κατά την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αναφέρεται στο πρωινό report της Marfin, η εταιρία υλοποιεί το επενδυτικό της πρόγραµµα που περιλαµβάνει αύξηση των καταστηµάτων, ανακαινίσεις και την προσθήκη καινούργιων προϊόντων.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως είναι πιθανόν να προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 κατά 2%, προκειμένου να αντικατοπτριστούν οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον ελληνικό τουρισμό.

Η Εθνική ΑΧΕ από την πλευρά της αναμένει ότι η εταιρία θα ανακοινώσει καλά αποτελέσματα, λόγω κυρίως των ρυθμών αύξησης της κίνησης, αλλά και του περιθωρίου κέρδους που κινήθηκε ανοδικά. Συγκεκριμένα, αναμένει ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 119,3 εκατ. ευρώ (+37%) και τα κέρδη προ φόρων στα 23 εκατ. ευρώ (+35%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v