Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από το Q3

Ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές είναι οι αναλυτές από τις επιδόσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους, επισημαίνοντας ότι ο όμιλος ξεπέρασε τις προσδοκίες εντός δυσμενούς περιβάλλοντος.

ΕΛΠΕ: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από το Q3
Ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές είναι οι αναλυτές από τις επιδόσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στο γ΄ τρίμηνο, τονίζοντας το δυσμενές περιβάλλον, αλλά και τα έσοδα από διύλιση.

Θετικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα Q3 η Εθνική Χρηματιστηριακή επισημαίνοντας ότι ξεπέρασαν τις προβλέψεις τις δεδομένου και του δυσμενούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο ο όμιλος λειτούργησε κατά το συγκεκριμένο τρίμηνο.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση “outperform” λόγω των ελκυστικών επιπέδων τιμής, τις πρωτοβουλίες μετασχηματισμού και της σχεδιαζόμενης προσθήκης της μονάδας υδρογοναθράκων στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Στο ανώτατο σημείο των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα του Q3 σύμφωνα με την Eurobank Securities- κάτι που όπως αναφέρει δεν επηρέασε την εικόνα των αδύναμων εσόδων από διύλιση κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την Proton Bank, λόγω κυρίως των δραστηριοτήτων του marketing. Αν και η ζήτηση είναι χαμηλή σε ετήσια σύγκριση το τμήμα λιανικής κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις για τον έλεγχο του κόστους- κάτι το οποίο είναι θετικό, αναφέρει η Proton.

Όπως προσθέτει η χρηματιστηριακή, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η διοίκηση- σε ό,τι αφορά τις αναβαθμίσεις μονάδων- είπε ότι εκείνη της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί στις ερχόμενες εβδομάδας, ενώ η αναβάθμιση της Ελευσίνας είναι καθ’ οδόν προς ολοκλήρωση εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v