Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αναμενόμενο το Q3 λέει η HSBC

Για ένα ακόμη αδύναμο τρίμηνο κάνει λόγο η HSBC, στην πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της ΔΕΗ, σε έκθεσή της όπου διατηρεί "neutral" με τιμή-στόχο στα 13 ευρώ.

ΔΕΗ: Αναμενόμενο το Q3 λέει η HSBC
Για ένα ακόμη αδύναμο τρίμηνο κάνει λόγο η HSBC, στην πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της ΔΕΗ, σε έκθεσή της όπου διατηρεί "neutral" με τιμή-στόχο στα 13 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα καθαρά κέρδη στο γ' τρίμηνο υποχώρησαν κατά 35% στα 172 εκατ. ευρώ, οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων. Η υπέρβαση των εκτιμήσεων εξηγείται καθώς δεν υπήρξε χρέωση στο Q3 για την έκτακτη συμβολή της ΔΕΗ στην κάλυψη του ελλείμματος του συνταξιοδοτικού ταμείου των εργαζομένων. 

Στο γ' τρίμηνο συνεχίστηκαν οι πιέσεις στο μερίδιο αγοράς της εταιρίας και τα υψηλότερα κόστη αγοράς ενέργειας / καυσίμων, αναφέρει.  

Παράλληλα, σημειώνει ότι το αρχικό guidance της εταιρίας για κέρδη προ φόρων ύψους 626 εκατυ. ευρώ το 2010 φαίνεται πλέον συντηρητικό, δεδομένου ότι τα κέρδη προ φόρων στο εννεάμηνο ανέρχονται ήδη στα 690 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v