Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αύξηση κερδών 6μήνου 3- 6% εκτιμούν 2+2 οίκοι

Αύξηση μεταξύ 3%–6% εκτιμούν οι Εθνική ΑΧΕ και Eurobank Securities, αλλά και οι CSFB και HSBC ότι θα σημειώσουν τα κέρδη α΄ εξαμήνου της ΔΕΗ, κυρίως λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τον Μάιο και τον Ιούνιο. Τα κέρδη προβλέπεται να κινηθούν μεταξύ 181-187 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Αύξηση κερδών 6μήνου 3- 6% εκτιμούν 2+2 οίκοι
Αύξηση μεταξύ 3%–6% εκτιμούν οι Εθνική ΑΧΕ και Eurobank Securities, αλλά και οι CSFB και HSBC ότι θα σημειώσουν τα κέρδη α΄ εξαμήνου της ΔΕΗ, κυρίως λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τους μήνες τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Αναλυτικότερα, η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό report της προβλέπει για τη ΔΕΗ καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου στα 186 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 6% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ θα ανέλθουν στα 80 λεπτά ανά μετοχή.

Η EFG Eurobank Xρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη α΄ εξανήνου της ΔΕΗ θα διαμορφωθούν στα 181 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3% έναντι του α΄ εξαμήνου του 2003.

Για τις πωλήσεις α΄ εξαμήνου της εταιρίας εκτιμάται πως θα αυξηθούν κατά 7,1%, στα 2.050 εκατ. ευρώ.

Τις προβλέψεις τους για τα μεγέθη εξαμήνου της ΔΕΗ αποτύπωσαν όμως και οι HSBC και η Credit Suisse First Boston, με την μεν πρώτη να αποδίδει σύσταση ”add” και τιμή-στόχο τα 22 ευρώ, ενώ η τιμή-στόχος από την CSFB ήταν στα 24,2 ευρώ και η σύσταση ”outperform”.

Ειδικότερα, η HSBC στην ανάλυσή της με ημερομηνία 18 Αυγούστου 2004 εκτιμά ότι τα EBITDA του α΄ εξαμήνου της ΔΕΗ θα διαμορφωθούν στα 674 εκατ. ευρώ (+15% σε σχέση με πέρυσι).

Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ εκτιμώνται στα 187 εκατ. ευρώ (+6% σε ετήσια βάση), ενώ οι πωλήσεις της Επιχείρησης αναμένεται να αυξηθούν κατά 8%, στα 2,061 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, η Credit Suisse First Boston, από την πλευρά της, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 18 Αυγούστου διατηρεί τη σύσταση ”outperform”, αποδίδοντας τιμή-στόχο τα 24,2 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ.

Ο ελβετικός οίκος εκτιμά ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 652 εκατ. ευρώ (+11% σε ετήσια βάση), ενώ τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 185 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 6% σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ ανακοινώνει τα αποτελέσματα εξαμήνου στις 26 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v