Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: "Φτωχό" θα είναι το Q3 των τραπεζών

Τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών στο γ΄ τρίμηνο αναμένεται να είναι «φτωχά» εκτιμά η Citigroup σε έκθεση (22/11) με τίτλο «Hellenic Big Picture» προβλέποντας ότι η πτώση στα NII θα είναι ο «κανόνας».

Citigroup: Φτωχό θα είναι το Q3 των τραπεζών
Τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών στο γ΄ τρίμηνο αναμένεται να είναι «φτωχά», εκτιμά η Citigroup σε έκθεση (22/11) με τίτλο «Hellenic Big Picture», προβλέποντας ότι η πτώση στα καθαρά έσοδα από τόκους θα είναι ο «κανόνας».

Επιπροσθέτως προβλέπει μια νέα αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ δηλώνει ότι παραμένει προσεκτική για την Ελλάδα, λόγω του αβέβαιου οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Παράλληλα ο διεθνής οίκος μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της MPB στα 1,3 ευρώ (σύσταση hold), από 1,7 πριν και για την Τραπεζα Κυπρου στα 3,5 ευρώ (σύσταση buy), από 3,8 προηγουμένως.

Για την Εθνική Τράπεζα ο διεθνής οίκος προβλέπει κέρδη 99 στο γ΄ τρίμηνο και διατηρεί την τιμή-στόχο των 8,25 ευρώ και τη σύσταση hold.

Αναφορικά με τη Eurobank η Citigroup εκτιμά ότι θα καταγράψει καθαρά κέρδη 8 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο και επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 4,5 ευρώ και τη σύσταση hold.

Για την Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά κέρδη 19 εκατ. ευρώ και διατηρεί την τιμή-στόχο των 2,5 ευρώ και τη σύσταση sell.

H Citigroup εκτιμά κέρδη ύψους 2,1 εκατ. ευρώ για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ επαναδιατυπώνει τη σύσταση sell και την τιμή-στόχο των 2,5 ευρώ για τη μετοχή της εισηγμένης.

Σε ό,τι αφορά την Alpha Bank βλέπει κέρδη 22 εκατ. ευρώ, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 4,75 ευρώ και τη σύσταση hold.

H ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, σύμφωνα με την Citigroup, θα σημειώσει ζημιές 15,7 εκατ. ευρώ και επαναδιατυπώνει τη σύσταση sell και την τιμή-στόχο των 0,4 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για την MPB οι αναλυτές της Citigroup εκτιμούν κέρδη ύψους 19 εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v