Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Sec: Πτώση κερδών 65-134% στο Q3 τραπεζών

Αδύναμα προβλέπει η Εθνική Χρηματιστηριακή ότι θα είναι τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των ελληνικών τραπεζών αφού η πτώση στα καθαρά τους κέρδη εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 65% έως 134%.

Εθνική Sec: Πτώση κερδών 65-134% στο Q3 τραπεζών
Αδύναμα προβλέπει η Εθνική Χρηματιστηριακή ότι θα είναι τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των ελληνικών τραπεζών αφού η πτώση στα καθαρά τους κέρδη εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 65% έως 134%. Στην έκθεσή της με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου, η Εθνική προβλέπει ότι τα συνολικά καθαρά κέρδη επτά τραπεζών – πλην της Εθνικής- θα είναι στα 162 εκατ. ευρώ.

Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι Alpha Bank και Eurobank θα εμφανίσουν λιγότερα κέρδη έναντι του περσινού τριμήνου ενώ οι Tράπεζα Πειραιώς και Marfin Popular Bank θα εμφανίσουν εξίσου αδύναμες επιδόσεις με αυτές του δευτέρου τριμήνου.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή αναφέρει ακόμη ότι η ποιότητα ενεργητικού θα επιδεινωθεί λόγω της επίτασης της ύφεσης, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα εξακολουθήσουν να κινούνται ανοδικά στα επίπεδα του δευτέρου τριμήνου ή και υψηλότερα.

Η χρηματιστηριακή αν και διατηρεί την επιφυλακτική της στάση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εν όψει άλλης μιας δύσκολης χρονιάς, όπως λέει, αναγνωρίζει ορισμένα θετικά σημεία, όπως ότι οι τράπεζες προχώρησαν σε αυξήσεις κεφαλαίου θωρακίζοντας τους ισολογισμούς τους έναντι των περιστάσεων.

Οι τιμές στόχοι διατηρούνται αμετάβλητες, όπως και οι συστάσεις εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου. «Neutral» είναι η σύσταση για Eurobank, Πειραιώς, Marfin και ΤΤ, Underperform για την Αγροτική Tράπεζα και Outperform μόνο για Alpha και Τραπεζα Κυπρου.

Η πρώτη, αναφέρεται πως έχει περισσότερο αμυντική φύση ενώ και η τιμή της είναι ελκυστική, ενώ η δεύτερη έχει προς όφελός της τη γεωγραφική έκθεσή της και στην Κύπρο.

Η τιμή στόχος είναι 6,8 ευρώ για την Alpha Bank, 1,2 ευρώ για την Αγροτική, 4,2 ευρώ για την Τραπεζα Κυπρου, 6,1 ευρώ για τη Eurobank, 5,9 ευρώ για την Πειραιώς, 3,6 ευρώ για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και 2 ευρώ για τη Marfin Popular.           

Οι προβλέψεις για το Q3

Σημαντική κάμψη των καθαρών κερδών για τράπεζες βλέπει η χρηματιστηριακή στο τρίτο τρίμηνο. Αναλυτικότερα, η μεγαλύτερη κάμψη προβλέπεται για την Αγροτική η οποία αναμένεται να εμφανίσει ζημιές 4 εκατ. ευρώ με κάμψη 134%.

Ακολουθούν οι Alpha Bank με κέρδη που εκτιμώνται στα 31 εκατ. και πτώση 76%, Eurobank με κέρδη στα 5 εκατ. και πτώση 95,5%, Πειραιώς με κέρδη 3 εκατ. και κάμψη 97%, ΤΤ με κέρδη 23 εκατ. ευρώ και υποχώρηση 27% και Marfin Popular με εκτιμώμενα κέρδη στα 19 εκατ. με υποχώρηση 65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v