Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: "Ατμομηχανή" η Μέτκα, λένε οι ΑΧΕ

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές για το τρίμηνο του ομίλου Μυτιληναίου, ενώ θριαμβευτικά υποδέχονται τις επιδόσεις της Μέτκα, που υπήρξε η "ατμομηχανή" για το τρίτο τρίμηνο του 2010.

Μυτιληναίος: Ατμομηχανή η Μέτκα, λένε οι ΑΧΕ
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές για το τρίμηνο του ομίλου Μυτιληναίου, ενώ θριαμβευτικά υποδέχονται τις επιδόσεις της Μέτκα, που υπήρξε η "ατμομηχανή" για το τρίτο τρίμηνο του 2010.     

Θετική ήταν η επίδοση του ομίλου λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων της Μέτκα και της θετικής συνεισφοράς των μεταλλουργικών και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, λέει η Marfin Analysis. Η θετική επίδραση της ΜΕΤΚΑ αποδίδεται στην επιτάχυνση των projects της εταιρίας - ειδικά στο τρίτο τρίμηνο του 2010.

Συνολικά, τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται από τη χρηματιστηριακή αγορά θετικά, αν συνυπολογιστούν οι αντίξοες συνθήκες και η μεταβατική περίοδος για τις μεγάλες επενδύσεις του ομίλου στην ηλεκτροπαραγωγή. Ωστόσο, η Marfin Analysis θεωρεί πιθανό να υιοθετήσει πιο συντηρητική στάση σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της για το έτος - ανάλογα και με την ενημέρωση που θα υπάρξει κατά το conference call. Η σύσταση για τη μετοχή είναι "buy".

Στην πολύ βελτιωμένη επίδοση του κλάδου της ηλεκτροπαραγωγής και στην ανθεκτικότητα των μεταλλουργικών δραστηριοτήτων εστιάζει και η Alpha Finance. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η προσοχή θα πρέπει να στραφεί στα περιθώρια κέρδους της κατασκευής ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων το 2011 αλλά και στις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά ενέργειας. Για το τελευταίο, η Alpha Finance εκτιμά ότι το τοπίο είναι ομιχλώδες και ότι η Μυτιληναίος είναι καλά τοποθετημένη ώστε να εκμεταλλευτεί τις όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για απελευθέρωση.

Για μικτά αποτελέσματα του ομίλου και για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Μέτκα κάνει λόγο η HSBC. Για τον όμιλο επισημαίνει τα λειτουργικά κέρδη τα οποία υπολείπονται των προβλέψεων της ίδιας της HSBC κατά 12%, ενώ τα καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων.

Συνολικά, τα αποτελέσματα του ομίλου τονώθηκαν από τη Μέτκα, επισημαίνει η HSBC, τονίζοντας ότι πρόκειται για το ρεκόρ επίδοσης τριμήνου της τελευταίας. Επιπρόσθετα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται εγκωμιαστικά στην καθαρή ταμειακή θέση της εταιρίας, που βελτιώθηκε περαιτέρω έως το εντυπωσιακό ποσό των 92 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v