Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Από τους ξένους ο τόνος, αλλά μετά τους Ο.Α.

Θετικές χαρακτηρίζει τις προοπτικές κερδοφορίας της Σοφοκλέους η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report της (18/8), ενώ επισημαίνει πως ο τόνος θα δοθεί από τους ξένους θεσμικούς, αλλά μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Έως τότε, συνιστά ”Ολυμπιακή Υπομονή”. Η ”overweight” λίστα. Οι αλλαγές στο ιδανικό χαρτοφυλάκιο.

Π&Κ: Από τους ξένους ο τόνος, αλλά μετά τους Ο.Α.
Θετικές χαρακτηρίζει τις προοπτικές κερδοφορίας της Σοφοκλέους η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report της (18/8), υπογραμμίζοντας όμως πως η εξάρτηση της αγοράς από τις τοποθετήσεις των ξένων θεσμικών λειτουργεί ως τροχοπέδη.

Η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report της με τίτλο ”Ολυμπιακή Υπομονή” τονίζει ότι οι ξένοι επενδυτές, που καθορίζουν τον τόνο στο Χ.Α., τηρούν στάση αναμονής μέχρι τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ χαρακτηρίζει τη Σοφοκλέους ως φθηνή αγορά, που διαπραγματεύεται 12,3 φορές τα κέρδη του 2005.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα εταιριών, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα αποτελέσματα της Hyatt αποδεικνύουν τις θετικές προοπτικές του Καζίνο της Πάρνηθας και την εξακολουθούμενη μη θετική επίδοση των εργασιών στη Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο δικαιώνει την ”ουδέτερη” στάση έναντι της εταιρίας.

Ακόμα, η Π&Κ στέκεται στα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ, τα οποία, όπως επισημαίνει, δίνουν ενδείξεις για συνεχιζόμενη περικοπή κόστους, αλλά και στις δηλώσεις Βουρλούμη τις οποίες χαρακτηρίζει ”θετικό σημείο εκκίνησης” στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης.

Αναφορικά με το προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο, η χρηματιστηριακή εταιρία μειώνει την έκθεση σε μετοχές στο 70%, ενώ περικόπτει και το ποσοστό των αλλοδαπών μετοχικών τίτλων στο 35%.

Η λίστα με τις εταιρίες για τις οποίες η χρηματιστηριακή συνιστά ”overweight” περιλαμβάνει τις Alpha Bank, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα, CosmΟΤΕ, 3E, Μαΐλλης, S&B, Intralot, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Άκτωρ, Άβαξ, Ελληνική Τεχνοδομική, Τιτάνας, Βασιλόπουλος, Folli Follie, Γερμανός, Jumbo, Επιχειρήσεις Αττικής, Μινωικές, ΕΧΑΕ και Autohellas.

Σημειώνεται πως δεν έχει υπάρξει καμία μεταβολή στη λίστα με τις συστάσεις μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v