Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Διατηρεί "buy" για ΕΤΕ, Alpha

Τις συστάσεις "αγοράς" για τις μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank και "neutral" για Πειραιώς και Eurobank διατηρεί η Merrill Lynch εν όψει των αποτελεσμάτων τριμήνου των τραπεζών.

Merrill Lynch: Διατηρεί buy για ΕΤΕ, Alpha
Τις συστάσεις "αγοράς" για τις μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank και "neutral" για την Πειραιώς και τη Eurobank διατηρεί η Merrill Lynch, εν όψει των αποτελεσμάτων τριμήνου των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η τιμή-στόχος για την Alpha Bank ανέρχεται στα 8,1 ευρώ, για τη Eurobank στα 6,4 ευρώ, για την Εθνική στα 11,3 ευρώ και για την Πειραιώς στα 6,1 ευρώ.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η Εθνική παραμένει η κορυφαία επιλογή της από τον τραπεζικό κλάδο, δεδομένων της ισχυρής κεφαλαιακής της βάσης, της καλύτερης του μέσου όρου χρηματοδότησης και της έκθεσής της στην τουρκική αγορά.

Παράλληλα, στην έκθεση με τίτλο "η λιτότητα συνεχίζει να δαγκώνει" επισημαίνει ότι είναι πολύ νωρίς για ανάκαμψη στα κέρδη των τραπεζών.

Ειδικότερα, προβλέπει ότι τα κέρδη των τραπεζών θα είναι χαμηλότερα κατά 40% περίπου σε σχέση με το β΄ τρίμηνο, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να παραμένουν αδύναμα, αντισταθμίζοντας τα όποια οφέλη από την ανατιμολόγηση χόρηγήσεων. Τα έσοδα από προμήθειες αναμένονται χαμηλά για εποχικούς λόγους, ενώ το Q3 ήταν ένα ακόμη δύσκολο τρίμηνο για τα έσοδα από συναλλαγές, επισημαίνει. 

Αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο οίκος σημειώνει πως αναμένεται μικρή επιδείνωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, με τον λόγο των NPLs να ενισχύεται κατά 85 μονάδες βάσης, στο 8,2%.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v