Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικά σχόλια για το deal με Λάτση

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών αναμένεται να βρεθεί η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων στη σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α. με τις ΑΧΕ να προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

ΑΧΕ: Θετικά σχόλια για το deal με Λάτση
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων στη σημερινή συνεδρίαση, με τις Χρηματιστηριακές να εκφράζονται με θετικά σχόλια για την πώληση του 8,21% στον όμιλο Λάτση.

Αναλυτικότερα, η Π&Κ, στο πρωινό report της (18/08) χαρακτηρίζει την πώληση του ποσοστού ως ένα θετικό βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, ενώ επιβεβαιώνει το ισχυρό ενδιαφέρν του ομίλου Λάτση.

Η Marfin Analysis ”στέκεται” στο premium με το οποίο πραγματοποιήθηκε η πώληση του ποσοστού των ΕΛΠΕ σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος (17/8), ενώ τονίζει ότι ο όμιλος Λάτση ελέγχει πλέον το 33,16% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ.

Σημειώνεται ότι η τιμή πώλησης ανήλθε στα 7,5 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που αντιστοιχεί σε premium 13,2% έναντι του κλεισίματος της Τρίτης.

H Eθνική Χρηματιστηριακή στο πρωινό report της (18/08) εκτιμά ότι η μετοχή των ΕΛΠΕ θα προσαρμοστεί στην τιμή που πραγματοποιήθηκε η πώληση του ποσοστού, κατά τις προσεχείς συνεδριάσεις, ενώ η EFG Eurobank τονίζει ότι οι όροι της αρχικής συμφωνίας, μεταξύ δημοσίου και ομίλου Λάτση δεν θα διαταραχθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v