Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι αλλάζει στους δείκτες MSCI

Μικρή μείωση της σταθμισμένης κεφαλαιοποίησης για τον ΟΤΕ και τη Eurobank περιελάμβανε η αναθεώρηση των δεικτών MSCI, με αποτέλεσμα η σταθμισμένη κεφαλαιοποίηση της Ελλάδας στους δείκτες να περιοριστεί ελαφρά. Δεν υπήρξε προσθήκη ή διαγραφή στους MSCI Small Cap Index Series και MSCI Pan Euro & Euro Indices.

Τι αλλάζει στους δείκτες MSCI
Τη μικρή μείωση της σταθμισμένης κεφαλαιοποίησης του ΟΤΕ και της Eurobank περιελάμβαναν μεταξύ άλλων οι αναθεωρήσεις στους δείκτες MSCI Euro και Pan Euro.

Συγκεκριμένα, αυτή της Eurobank διαμορφώνεται πλέον στα 3.296 εκατ. ευρώ από 3.350 εκατ. ευρώ και αυτή του ΟΤΕ στα 2.510 εκατ. ευρώ από 2.576 εκατ. ευρώ. Οι σταθμισμένες κεφαλαιοποιήσεις, τόσο της Alpha Bank όσο και της Εθνικής, δεν παρουσίασαν μεταβολή.

Ως αποτέλεσμα των αλλαγών σε Eurobank και ΟΤΕ, η σταθμισμένη κεφαλαιοποίηση της Ελλάδας υποχώρησε ελαφρά από τα 14.466 εκατ. ευρώ στα 14.347 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, τέσσερις προσθήκες περιλαμβάνει η τριμηναία αναθεώρηση του δείκτη MSCI Standard Index Series, ενώ δεν διαγράφεται καμία εταιρία.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε προσθήκη ή διαγραφή στους MSCI Small Cap Index Series και MSCI Pan Euro & Euro Indices.

Οι τέσσερις εταιρίες που προστίθενται στον MSCI Standard Index Series είναι η Terna (Ιταλία), η Oriflame Cosmetics (Σουηδία), η Zentiva (Τσεχία) και η Global Trade Centre (Πολωνία).

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ ύστερα από τη συνεδρίαση της 1ης Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v