Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank - KAE: Συστάσεις, τιμές στόχοι από Εθνική

Στα 21 ευρώ από τα 20,2 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για την EFG Eurobank η Εθνική ΑΧΕ διατηρώντας τη σύσταση buy, ενώ παράλληλα αμετάβλητη παραμένει η σύσταση και για τα ΚΑΕ (buy) αλλά και η τιμή στόχος των 18,10 ευρώ.

Eurobank - KAE: Συστάσεις, τιμές στόχοι από Εθνική
Στα 21 ευρώ από τα 20,2 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για την EFG Eurobank η Εθνική ΑΧΕ διατηρώντας τη σύσταση buy, ενώ παράλληλα αμετάβλητη παραμένει η σύσταση και για τα ΚΑΕ (buy), αλλά και η τιμή στόχος των 18,10 ευρώ.

Ειδικότερα, σε ξεχωριστή ανάλυσή της με ημερομηνία 6 Αυγούστου, η Εθνική ΑΧΕ κάνει λόγο για θετική έκπληξη όσον αφορά στα έσοδα από τις προμήθειες της EFG Eurobank.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει ελαφρώς τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και 2005, προκειμένου να αποτυπωθούν τα υψηλά έσοδα από τόκους αλλά και τις προμήθειες , που εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι θα καταγράψει η τράπεζα.

Εξάλλου, όσον αφορά στα ΚΑΕ, που ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 24 Αυγούστου μετά από τη λήξη της συνεδρίασης, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι τα μεγέθη της εταιρίας θα επωφεληθούν από την πλήρη ενοποίηση της Εύσημον Συλλογές, τη βελτίωση των ακαθάριστων κερδών και την αύξηση της κίνησης στο α΄ εξάμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι τα ΚΑΕ θα εμφανίσουν έσοδα ύψους 119,3 εκατ. ευρώ (+37,1% σε ετήσια βάση), ενώ τα προ φόρων κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 23,1 εκατ. (+32,5%).

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η ισχυρή κεφαλαιακή θέση των ΚΑΕ έχει προβληματίσει τους επενδυτές, όσον αφορά στις μελλοντικές κινήσεις της. Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι η διοίκηση των ΚΑΕ θα επικεντρωθεί στο θέμα και θα λάβει αποφάσεις μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v