Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Πώς είδαν οι αναλυτές το Q3

Σε γενικές γραμμές "αναμενόμενα αδύναμα" χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της ΕΧΑΕ, επισημαίνοντας τη μείωση στα έσοδα από συναλλαγές.

ΕΧΑΕ: Πώς είδαν οι αναλυτές το Q3
Σε γενικές γραμμές "αναμενόμενα αδύναμα" χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της ΕΧΑΕ, επισημαίνοντας την κάμψη που εμφάνισαν τα έσοδα από συναλλαγές.     

Αδύναμο χαρακτηρίζει το Q3 η HSBC, αποδίδοντας αυτήν την εικόνα στην ευαισθησία της ΕΧΑΕ στους όγκους συναλλαγών, ενώ στα θετικά συνυπολογίζει τις περικοπές στα έξοδα προσωπικού. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ωστόσο ότι το τέταρτο τρίμηνο του έτους ξεκίνησε καλά, καθώς οι όγκοι σημείωσαν άνοδο τον Οκτώβριο.

Αντίστοιχη εικόνα έχει για το Q3 και η Euroxx. Αποδίδει τα αποτελέσματα στην κάμψη των εσόδων στις εκκαθαρίσεις και στους διακανονισμούς, στην πτώση των εσόδων από συναλλαγές (λόγω του μέσου ημερήσιου τζίρου και της μείωσης της προμήθειας) αλλά και στη συνεχιζόμενη θετική επίδοση της δραστηριότητας στα παράγωγα. Η χρηματιστηριακή έχει σύσταση "equalweight" με τιμή-στόχο τα 5,7 ευρώ.

Χωρίς εκπλήξεις χαρακτηρίζει η Alpha Finance το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ προαναγγέλλει ότι θα προχωρήσει σε μικρές αναπροσαρμογές. Συνολικά, εκτιμά πως η ΕΧΑΕ είναι δίκαια αποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα, δεδομένης της τάσης σε ό,τι αφορά τους όγκους και της νέας τιμολογιακής φόρμουλας, η οποία δρα σαν ασπίδα προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v