Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Μικτή υποδοχή του Q3 από αναλυτές

Μικτή υποδοχή επιφυλάσσουν στo Q3 του ΟΤΕ οι αναλυτές, επισημαίνοντας τη σταθεροποίηση ορισμένων δραστηριοτήτων του Οργανισμού, αλλά και χαρακτηρίζοντάς τα «αδύναμα». Αναβάθμιση τιμής και σύστασης από Πειραιώς Sec. 

ΟΤΕ: Μικτή υποδοχή του Q3 από αναλυτές
Μικτή υποδοχή επιφυλάσσουν στα αποτελέσματα Q3 του ΟΤΕ οι αναλυτές, επισημαίνοντας τη σταθεροποίηση ορισμένων δραστηριοτήτων του Οργανισμού, αλλά και χαρακτηρίζοντάς τα «αδύναμα».

Σε αλλαγή της τιμής στόχου στα 8,1 από τα 7,7 ευρώ προηγουμένως προχώρησε για τον ΟΤΕ η Πειραιώς Securities, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε outperform από neutral. Η χρηματιστηριακή στην έκθεσή της μ ημερομηνία 4 Νομβρίου χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα Q3 του Οργανισμού “αδύναμα”, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτά είναι αντίστοιχα του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος το οποίο αποτυπώνεται στις επιδόσεις της κινητής τηλεφωνίας.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε αναβάθμιση της σύστασης, εκτιμώντας ότι ο λόγος κινδύνου/ απόδοσης είναι ελκυστικός σε ορίζοντα ενός έτους.

Για «έκπληξη» της αγοράς κάνει λόγο η Alpha Finance διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση Neutral καθώς ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια συγκεκριμένη θετική εξάλιξη. Πέρα από τη σταθεροποίηση της ελληνικής και της ρουμανικής κινητής τηλεφωνίας δεν μπορεί να εξαχθεί άλλο μακροπρόθεσμο συμπέρασμα, τονίζει η χρηματιστηριακή. Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η χρηματιστηριακή θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα έτη 2010-2011 κατά 4-7%.

Αδύναμο παραμένει το outlook για τον ΟΤΕ, επισημαίνει η Marfin Analysis προσθέτοντας ότι θα ενσωματώσει οριακές αυξήσεις στις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη του 2010 κατά 3-4% προκειμένου να αποτυπώσει τα έκτακτα στοιχεία που φάνηκα στο Q3. Η χρηματιστηριακή παραμένει επιφυλακτική για τη μετοχή βραχυπρόθεσμα διατηρώντας τη σύσταση “hold”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v