Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Νέα τιμή στόχος τα 8,1 ευρώ από Eurocorp

Νέα τιμή στόχο τα 8,1 ευρώ (από 9 ευρώ) θέτει για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων η Eurocorp Credit Lyonnais σε έκθεσή της (12/08), αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύστασή της σε Buy, από Add. Στα 263,4 εκ. ευρώ οι εκτιμήσεις για τα προ φόρων κέρδη έτους, υψηλότερες προβλέψεις για τα EPS του 2004.

ΕΛΠΕ: Νέα τιμή στόχος τα 8,1 ευρώ από Eurocorp
Νέα τιμή στόχο τα 8,1 ευρώ (από 9 ευρώ) θέτει για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων η Eurocorp Credit Lyonnais σε έκθεσή της (12/08), αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύστασή της σε Buy, από Add.

H Χρηματιστηριακή αποδίδει τη χαμηλότερη τιμή στόχο στις εκτιμήσεις της για υψηλότερες κεφαλαιακές δαπάνες που θακλιθεί να καταβάλει η εταιρία, κυρίως λόγω της επένδυσης στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, αναθεωρεί υψηλότερα κατά 5% και 10% τις εκτιμήσεις της για τα EPS της εταιρίας το 2004 και 2005 αντίστοιχα, ενώ για τα EBITDA προβλέπει ότι θα ανέλθουν στα 384,6 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος, 3% υψηλότερα από προηγούμενες εκτιμήσεις της.

Εξάλλου, για τα προ φόρων κέρδη έτους εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 263,4 εκατ.ευρώ.

Παράλληλα, η Χρηματιστηριακή τονίζει ότι το κυριότερο ”ρίσκο” σχετίζεται με την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της ζήτησης του πετρελαίου, λόγω της ευαισθησίας των τιμών, ενώ αυξάνει τις εκτιμήσεις της περιθώρια διύλισης το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v