Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή αποκλιμάκωση στα spreads των ομολόγων

Μικρή αποκλιμάκωση παρατηρείται στα spreads των περιφερειακών ομολόγων συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών. Φήμες για παρέμβαση της ΕΚΤ με αγορές ομολόγων.

Μικρή αποκλιμάκωση στα spreads των ομολόγων
Μικρή αποκλιμάκωση παρατηρείται αυτή την ώρα στα spreads των περιφερειακών ομολόγων συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών.

Νωρίτερα, στους διαδρόμους της Συνόδου Κορυφής ψιθυριζόταν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρισκόταν επί ποδός και προχωρούσε σε αγορές ομολόγων, αντιλαμβανόμενη ότι η ασυμφωνία μεταξύ των αρχηγών κρατών της ΕΕ για την οικονομική διακυβέρνηση προκαλεί αναταράξεις τόσο στα ομόλογα της Ελλάδας της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, όσο και στην αγορά συναλλάγματος.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές επικεντρώθηκαν σε τίτλους μικρής διάρκειας (commercial papers).

Νωρίτερα το spread του δεκαετούς ομολόγου αναρριχήθηκε στις 837 μονάδες βάσης σε σχέση με το αντίστοιχο γερμανικό, στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Οκτωβρίου, νωρίτερα υποχώρησε έως τις 814 μονάδες για να ανακάμψει αργότερα την Παρασκευή προς τις 822 μονάδες βάσης. Πτωτικά κινήθηκε και το spread του πορτογαλικού 10ετούς.

Σημειώνεται ότι το spread την προηγούμενη εβδομάδα είχε διαμορφωθεί κάτω από τις 700μ.β.

Το spread του πενταετούς ομολόγου κινείται ανοδικά στις 968 μονάδες βάσης, ενώ του διετούς στις 866 μ.β.

Ανοδικές τάσεις και για το ασφάλιστρο κινδύνου έναντι της ελληνικής χρεοκοπίας (CDS) στην πενταετία που κυμαίνεται πλέον στα επίπεδα των 815 μ.β. με άνοδο 60 μονάδων βάσης.

Σε νέα υψηλά και τα CDS της Πορτογαλίας (στις 392 μβ) και της Ιρλανδίας (στις 485 μβ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v