Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Εκτιμήσεις από Εγνατία και ΕFG Eurobank

Στα 14,70 ευρώ, από την προηγούμενη των 14,50 ευρώ, αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Cosmote η Εγνατία ΑΧΕ, διατηρώντας τη σύσταση ”accumulate”, σε report της με ημερομηνία 12 Αυγούστου και με αφορμή την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου. Στα 317εκ. ευρώ εκτιμά τα καθαρά κέρδη της εταιρίας η EFG Eurobank ΑΧΕ, με βάση τις νέες εκτιμήσεις της.

Cosmote: Εκτιμήσεις από Εγνατία και ΕFG Eurobank
Στα 14,70 ευρώ, από την προηγούμενη των 14,50 ευρώ, αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Cosmote η Εγνατία ΑΧΕ, διατηρώντας τη σύσταση ”accumulate”, σε report της με ημερομηνία 12 Αυγούστου και με αφορμή την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου, ενώ η EFG Eurobank AXE αναθεωρεί υψηλότερα τις εκτιμήσεις για κέρδη και πωλήσεις της εταιρίας.

Ειδικότερα, στην ανάλυσή της η Εγνατία ΑΧΕ υποστηρίζει ότι ύστερα από τα ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεών της αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Cosmote αναπροσαρμόζει τις εκτιμήσεις της, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων υποχώρηση της τάξης του 40% στο κόστος διασύνδεσης εντός της επόμενης 3ετίας.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά ότι τα έσοδα του 2004 της Cosmote θα αυξηθούν με ρυθμό της τάξης του 18,9% σε ετήσια βάση, ενώ το περιθώριο της κερδοφορίας θα διαμορφωθεί στο 43%.

Όσον αφορά στις κεφαλαιακές δαπάνες της Cosmote, η Εγνατία ΑΧΕ υπολογίζει ότι θα ανέλθουν στο ποσό των 220 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η EFG Eurobank Xρηματιστηριακή σε ανάλυσή της για την Cosmote (11/08) προχωρά σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα μεγέθη έτους της εταιρίας και συγκεκριμένα εκτιμά ότι οι πωλήσεις της Cosmote θα ανέλθουν στα 1.626 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 699 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 317 εκατ. ευρώ, από 307 εκατ. ευρώ προηγουμένως.

Παράλληλα, η EFG Eurobank χαρακτηρίζει τα μεγέθη α΄ εξαμήνου της Cosmote ”δυνατά” και ανάλογα των εκτιμήσεών της, ενώ διατηρεί τη σύστασή της ”Outperform” για τη μετοχή της εταιρίας.

Η Χρηματιστηριακή σημειώνει πως η τηλεπικοινωνιακή εταιρία διαπραγματεύεται 13,6 φορές τα EPS, με βάση τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v