Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚ: Ενέκρινε ενημερωτικά από Γενική και Σέλμαν

Εγκρίσεις ενημερωτικών δελτίων από Γενική και Σέλμαν, ανάκληση άδειας λειτουργίας της Πρόνοια ΑΕΕΔ αλλά και πρόστιμα στις Eurobank, ΜPB, τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο και τον Σ. Θεοδωρόπουλο από την Ε. Κεφαλαιαγοράς.

Εγκρίσεις ενημερωτικών δελτίων από Γενική και Σέλμαν, ανάκληση άδειας λειτουργίας της Πρόνοια ΑΕΕΔ αλλά και πρόστιμα στις Eurobank, ΜPB, τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο και τον Σ. Θεοδωρόπουλο στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή 566η/26.10.2010 συνεδρίασή του ενέκρινε:

• Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ A.E» για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια προσφορά υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ Α.

• Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΣΕΛΜΑΝ ΕΛΛΗΝΟΕΛΒΕΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Α.Ε.» για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια προσφορά υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ Α.

• Την χορήγηση άδειας λειτουργίας στην εταιρία SILK CAPITAL PARTNERS ΑΕΠΕY.
• Την χορήγηση άδειας λειτουργίας στην εταιρία ΜΟΜΕΝΤUM FINANCE ΑΕΠΕΥ.
• Την χορήγηση άδειας λειτουργίας στην υπό σύσταση εταιρία ΑΤΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΔ.
• Την ανάκληση άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΕΔ με έδρα το Βόλο διότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες είχε χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 περ. γ του άρθρου 39 του ν. 3606/2007.

• Την επιβολή προστίμου ύψους €50.000 στην εταιρία «EFG Eurobank ERGASIAS AE» για παραβάσεις των διατάξεων αναφορικά με την κατάρτιση συμβάσεων παροχής επενδυτικών υπηρεσιών.

• Την επιβολή προστίμου ύψους € 15.000 στην εταιρία «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC LTD» διότι ως εκδότης δεν προέβη σε εμπρόθεσμη γνωστοποίηση συναλλαγών επί της μετοχής της, που διενήργησε συνδεόμενο νομικό πρόσωπο με διευθυντικό της στέλεχος, κατά παράβαση του άρθρου 13 του ν. 3340/2005.

• Την επιβολή προστίμου ύψους €5.000 στον κ. Δημήτριο Δασκαλόπουλο διότι προέβη σε εκπρόθεσμη γνωστοποίηση σημαντικής μεταβολής συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης στο Χ.Α εταιρίας, κατά παράβαση του ν.3556/2007.

• Την επιβολή προστίμου ύψους €4.000 στον κ. Σπυρίδωνα Θεοδωρόπουλο, διότι προέβη σε εκπρόθεσμη γνωστοποίηση σημαντικής μεταβολής συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης στο Χ.Α εταιρίας, κατά παράβαση του ν.3556/2007.

• Την επιβολή προστίμου ύψους €4.000 στην εταιρία EUROΗELLENIC AE EΠΕΝΔΥΣΕΩΝ διότι προέβη σε εκπρόθεσμη γνωστοποίηση σημαντικής μεταβολής συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης στο Χ.Α εταιρίας, κατά παράβαση του ν.3556/2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v