Τιτάν: Τιμή-στόχος τα 20 ευρώ από Εγνατία

Την τιμή-στόχο των 20 ευρώ και τη σύσταση ”hold” διατηρεί η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της Τιτάν (10/8), ενώ για το πρώτο εξάμηνο προβλέπει αύξηση 6,5% στις πωλήσεις του ομίλου, με τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων να ενισχύονται σημαντικά κατά 53,9%.

Τιτάν: Τιμή-στόχος τα 20 ευρώ από Εγνατία
Την τιμή-στόχο των 20 ευρώ και τη σύσταση ”hold” διατηρεί η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της Τιτάν, όπως σημειώνει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 10 Αυγούστου 2004, όπου παράλληλα παραθέτει και τις προβλέψεις της για τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου της τσιμεντοβιομηχανίας.

Ο όμιλος Τιτάν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2004 στις 30 Αυγούστου 2004.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα ενοποιημένα έσοδα του πρώτου εξαμήνου θα παρουσιάσουν 6,5% αύξηση, με την ελληνική αγορά να αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης.

Για την αγορά των ΗΠΑ, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι πωλήσεις της Τιτάν θα κινηθούν οριακά υψηλότερα και συγκεκριμένα στα 210 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της υψηλότερης τιμής του τσιμέντου, ενώ ανάλογη εικόνα αναμένεται όσον αφορά τόσο στην αγορά της Αιγύπτου όσο και στην αγορά των Βαλκανίων.

Σε λειτουργικό επίπεδο, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως τα ενοποιημένα EBITDA της Τιτάν θα ενισχυθούν κατά 14%, ενώ σε επίπεδο κερδών προ φόρων προβλέπει ότι θα ενισχυθούν κατά 28,2% στα 89,7 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη μετά φόρων του ομίλου να καταγράφουν σημαντική αύξηση 53,9% λόγω του χαμηλότερου συντελεστή φορολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v