Cosmote:Θετικά σχόλια από HSBC, CSFB, DrKW(update)

Θετικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Cosmote η HSBC, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση τιμής στόχου και εκτιμήσεων για τα μεγέθη έτους της εταιρίας, ενώ διατηρεί τη σύστασή της Add. Credit Suisse First Boston και DrKW χαρακτηρίζουν ”ισχυρά” τα αποτελέσματα.

Cosmote:Θετικά σχόλια από HSBC, CSFB, DrKW(update)
Θετικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Cosmote, η HSBC, σύμφωνα με τηλεγράφημα του DowJones, τονίζοντας πως θα προχωρήσει σε αναθεώρηση τιμής στόχου και εκτιμήσεων για τα μεγέθη έτους της εταιρίας, ενώ .

Παράλληλα, τόσο η Credit Suisse First Boston όσο και η Dresdner Kleinwort Wasserstein, σχολιάζουν ως ”ισχυρά” τα μεγέθη της Cosmote για το α΄ εξάμηνο.

Ειδικότερα, η HSBC ”έμεινε” ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την αύξηση του μέσου μηνιαίου εσόδου ανά χρήστη (ARPU), εν αντιθέσει με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα οι συντάκτες της HSBC συστήνουν τη μετοχή της Cosmote σε σχέση με εκείνη του ΟΤΕ, αν κάποιος επιθυμεί να επενδύσει στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Σημειώνεται ότι η εταιρία διατηρεί τη σύστασή της Add για την Cosmote.

Επιπλέον, και σύμφωνα με ξεχωριστό τηλεγράφημα του Dow Jones, η Dresdner Kleinwort Wasserstein σχολιάζει συνολικά τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Cosmote ως ”ισχυρά”, αναφέροντας ότι η ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρίας μπορεί να κάνει εφικτή, από πλευράς διοίκησης, την αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα έσοδα του έτους σε περισσότερο του 15%, που είναι οι προηγούμενές της εκτιμήσεις.

Παράλληλα, η Dresdner Kleinwort Wassertein επισημαίνει πως περιμένει διευκρινίσεις σχετικά με το εάν οι κεφαλαιακές δαπάνες θα υποχωρήσουν σταδιακά στο β΄ εξάμηνο.

Επιπλέον, η μετοχή της Cosmote παραμένει μεταξύ των ”κορυφαίων επιλογών” (top pick) της DrKW μεταξύ των ελληνικών τηλεπικοινωνιακών, διατηρώντας τη σύσταση ”buy” και την τιμή στόχο των 15,50 ευρώ.

Από την πλευρά της η Credit Suisse First Boston αναφέρει ότι τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Cosmote ήταν ”ισχυρά”, τονίζοντας ιδιαίτερα το μέσο όρο εσόδων ανά χρήστη.

Ο ελβετικός οίκος εκτιμά ότι στο γ΄ τρίμηνο η Cosmote θα επωφεληθεί από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παράλληλα, η CSFB σχολιάζει ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της μετά από το conference call της Cosmote, εκτιμώντας ωστόσο ότι οι προβλέψεις της για τα EBITDA του 2004 πιθανότατα θα αυξηθούν κατά 5%, εάν η ίδια τάση διατηρηθεί και στο β΄ εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v