Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τι θα κερδίσει από πώληση της Τ.Srbija

Για πρόοδο στο θέμα της πώλησης του πλειοψηφικού μεριδίου της Telekom Srbija από τη σερβική κυβέρνηση σε διεθνή εταιρία τηλεπικοινωνιών έκανε λόγο δημοσίευμα το Bloomberg, σύμφωνα με το πρωινό report της Eurobank Sec.

ΟΤΕ: Τι θα κερδίσει από πώληση της Τ.Srbija
Για πρόοδο στο θέμα της πώλησης του πλειοψηφικού μεριδίου της Telekom Srbija από τη σερβική κυβέρνηση σε διεθνή εταιρία τηλεπικοινωνιών έκανε λόγο δημοσίευμα το Bloomberg, σύμφωνα με το πρωινό report της Eurobank Sec. (13/10).

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Deutsche Telekom, η Telekom Austria και η France Telecom θα μπορούσαν να είναι πρόθυμες να υποβάλουν προσφορά. Οι πρώτες δύο έχουν ήδη επενδυτικά συμφέροντα στη σερβική εταιρία. Όπως επισημαίνεται, η σερβική κυβέρνηση λέγεται ότι αναμένει να αντλήσει τουλάχιστον 1,4 δισ. ευρώ από την πώληση ποσοστού 50%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank Sec., η αποτίμηση αυτή υποδηλώνει πολλαπλασιαστή 7 φορές το EBITDA και σχεδόν 500 εκατ. ευρώ για το μερίδιο του ΟΤΕ. Στην περίπτωση όπου η Deutsche Telekom κερδίσει ποσοστό 50%, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο ΟΤΕ θα πουλήσει το μειοψηφικό ποσοστό του 20% που κατέχει έναντι ρευστού.

Όπως αναφέρει η Eurobank Sec., αν και η πώληση του ποσοστού της Telekom Srbija έχει διαρκέσει πολλά χρόνια, φαίνεται πως υπάρχει πρόοδος. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως εάν το deal προχωρήσει στον ΟΤΕ θα προσφερθεί ποσό υψηλότερο των 290 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v