Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΔ για αποχώρηση Καπράλου από πρόεδρος του ΧΑ

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου ευχαριστεί τον κ. Σπύρο Καπράλο για τη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαν την τελευταία εξαετία κατά την οποία ήταν πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΣΕΔ για αποχώρηση Καπράλου από πρόεδρος του ΧΑ
Για γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία τα τελευταία έξι έτη κάνει λόγο ο ΣΕΔ στην ανακοίνωσή του για την αποχώρηση του κ. Σπύρου Καπράλου από την προεδρία του Χ.Α., τονίζοντας πως ελπίζει ο νέος πρόεδρος του Χ.Α. να επιλεγεί με αξιοκρατικά κριτήρια.

Η ανακοίνωση του ΣΕΔ έχει ως εξής:

"Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου ευχαριστεί τον κ. Σπύρο Καπράλο για τη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαν την τελευταία εξαετία, κατά την οποία ήταν πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Όπως επισημαίνεται, "δεν ξεχνάμε ότι επί των ημερών του κ. Καπράλου ο ΣΕΔ αναγνωρίστηκε ως εκπρόσωπος των ιδιωτών επενδυτών στη χώρα μας, με την τοποθέτηση εκπροσώπου του στη Συμβουλευτική Επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η αναγνώριση αυτή έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και μάλιστα διακομματικά, με νόμο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και επικυρώθηκε με υπουργική απόφαση από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ελπίζουμε ότι και ο νέος πρόεδρος του Χ.Α. θα επιλεγεί με αξιοκρατικά κριτήρια και μετά από διαβούλευση στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Ο ΣΕΔ στηρίζει αυτήν τη διαδικασία, η οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την περεταίρω αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς τον θεσμό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v