Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Στα 5,6 ευρώ τη ”βλέπει” η Εγνατία ΑΧΕ

Τιμή στόχο τα 5,6 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Fourlis η Εγνατία ΑΧΕ, σε έκθεσή της (06/08) μέσω της οποίας ξεκινά την κάλυψη της εταιρίας, ενώ αποδίδει τη σύσταση (Accumulate). Στις 341,8 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του ομίλου το 2004.

Fourlis: Στα 5,6 ευρώ τη ”βλέπει” η Εγνατία ΑΧΕ
Τιμή στόχο τα 5,6 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Fourlis η Εγνατία ΑΧΕ, σε έκθεσή της (06/08) μέσω της οποίας ξεκινά την κάλυψη της εταιρίας, ενώ αποδίδει τη σύσταση (Accumulate).

Η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει στην έκθεσή της ότι το πρόγραμμα ανασυγκρότησης που άρχισε να εφαρμόζει η εταιρία πριν δύο έτη, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και ο όμιλος βρίσκεται σε τροχιά κερδοφορίας.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, τονίζει η Χρηματιστηριακή, αναδεικνύουν την ”βελτίωση”, ενώ τονίζει ότι η πώληση του μεριδίου της Κωτσόβολος θα μεταβάλλει τα ενοποιημένα μεγέθη της Fourlis.

Αναλυτικότερα, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις έτους του ομίλου θα ανέλθουν στα 341,8 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 27,9 εκατ. ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα προβλέπεται να ανέλθουν στα 22,3 εκατ. ευρώ, τονίζεται όμως ότι δεν είναι συγκρίσιμα σε ετήσια βάση, αφού η Εγνατία ΑΧΕ, ”πρόσθεσε” σε αυτά τα κεφαλαιακά κέρδη ύψους 16,4 εκατ. ευρώ από την πώληση του μεριδίου της Κωτσόβολος.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει ότι χρησιμοποιεί τη μέθοδο της ανάλυσης επιμέρους μονάδων για να αποτιμήσει τη Fourlis, ενώ με βαση την τιμή στόχο που θέτει, η μετοχή της Fourlis παρουσιάζει περιθώρια ανόδου 12%, με βάση τα τρέχοντα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v