Folli:Ισχυρές επιδόσεις στο 6μηνο βλέπει η Εγνατία

Ισχυρές επιδόσεις εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα παρουσιάσει η Folli Follie στο α’ εξάμηνο, αν και προβλέπει κάμψη των κερδών, λόγω των ΚΑΕ, αλλά και των αυξημένων εξόδων από τόκους, με τις πωλήσεις όμως να ενισχύονται κατά 30%. Διατηρεί τη σύσταση ”buy”.

Folli:Ισχυρές επιδόσεις στο 6μηνο βλέπει η Εγνατία
Ισχυρές επιδόσεις εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα παρουσιάσει η Folli Follie στο πρώτο εξάμηνο του 2004, όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 5 Αυγούστου 2004.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής της Folli Follie στα τρέχοντα επίπεδα υποδεικνύει υποβάθμιση της σύστασης (”buy”) που έχει θέσει, για την ώρα τη διατηρεί, ενώ συμπληρώνει πως θα επανεξετάσει την αποτίμηση σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι ενοποιημένες πωλήσεις της Folli Follie θα παρουσιάσουν αύξηση 27% (συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων από τις συναλλαγματικές διαφορές) στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, διαμορφώνοντας τις πωλήσεις για το σύνολο του εξαμήνου στα 91,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 30% σε σχέση με το περυσινό πρώτο εξάμηνο.

Σε επίπεδο κερδοφορίας, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η Folli Follie αναμένεται να παρουσιάσει ένα ”ισχυρό” περιθώριο EBITDA, υποβοηθούμενο από το προϊοντικό μείγμα του ομίλου, το οποίο όμως αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, ως αποτέλεσμα των συναλλαγματικών διαφορών μεταξύ γεν και δολαρίου, όπως άλλωστε παρατηρήθηκε και στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Κατά συνέπεια, η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει υποχώρηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στο περιθώριο EBITDΑ του δεύτερου τριμήνου, το οποίο τοποθετεί στα 28,5%, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 12,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 18% σε σχέση με το περυσινό δεύτερο τρίμηνο.

Σε επίπεδο εξαμήνου, η Εγνατία εκτιμά πως το περιθώριο των EBITDA θα διαμορφωθεί στο 32% από 34% πέρυσι, ενώ για τα EBITDA προβλέπει αύξηση 21%, καθώς τα τοποθετεί στα 28,9 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της Εγνατία ΑΧΕ, αναμένεται να παρουσιάσουν 4% κάμψη, λόγω της υψηλότερης συμβολής των ΚΑΕ στο δεύτερο τρίμηνο του 2003 σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2004, καθώς πέρυσι η Folli Follie ενέγραψε μερίσματα ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του έτους η Folli Follie έχει καταγράψει υψηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, λόγω των υψηλότερων τόκων που προέκυψαν από το δάνειο που σύναψε η εταιρία, ύψους 88,5 εκατ. ευρώ, με στόχο τη χρηματοδότηση της συμμετοχής της στα ΚΑΕ.

Για τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Folli Follie η Εγνατία εκτιμά πως θα φτάσουν στα 15 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων των ΚΑΕ, ενώ συνολικά για το εξάμηνο θα διαμορφωθούν σε 31,1 εκατ. ευρώ.

Σε απόλυτα συγκρίσιμα επίπεδα όμως (εξαιρουμένων των ΚΑΕ, των εσόδων από μερίσματα και των εξόδων που αφορούν σε τόκους), τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας στο δεύτερο τρίμηνο του έτους εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν 22% αύξηση, ενώ για το σύνολο του πρώτου εξαμήνου προβλέπεται ενίσχυση της τάξεως του 27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v